8. června 2016 • 21:50

Anglie na EURO, jak ji neznáte: Kouč vlastenec i předělaný záložník

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Favorité EURO jak je neznáteFavorité EURO jak je neznáteFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalisté Anglie jsou na EURO ve Francii považováni za jednoho z favoritů. Znáte tajemství skrytá za anglickými hvězdami? Portál iSport.cz ve spolupráci s anglickým novinářem Barry Glendenningem z deníku The Guardian sepsal pět zajímavých příběhů hráčů a trenéra, kteří budou na evropském šampionátu bojovat.

  • Roy Hodgson

    Roy HodgsonFoto EPA

    Kouč Anglie je znám jako velký vlastenec. Je sečtělý, má velký zájem o literaturu a v životě se raduje z maličkostí. To byl prý také důvod, proč jezdil z domova na tréninky do Blackburnu delší cestou, chtěl si prý užívat krásné výhledu na přírodu. Přestože Hodgson strávil mnoho let v Itálii, nemá rád sýr parmazán.

  • Dele Alli

    Dele AlliFoto Reuters

    Záložník Tottenhamu prožil raketový vzlet kariéry, která začala v MK Dons Tyro a vygradovala až v nominaci do anglické reprezentace. 21. listopadu 2013 složil zkoušky na řidičský průkaz a protože autoškola toužila po publicitě, zveřejnila na Twitteru fotografii hráče s čerstvým certifikátem. Alli udělal při testech jednu chybu.

  • Nathaniel Clyne

    Nathaniel ClyneFoto Reuters

    Clyne pochází ze statku Studley ve Stockwellu, vyrostl však v Brixtonu. Rád vzpomíná na své rané mládí, a tak si na tělo nechal udělat trvalou památku v podobě tetování. Na jednom z nich je vyobrazená Clyneova maminka Ann, na další je stanice metra Stockwell, odkud jako dítě jezdil na fotbalové tréninky. Je absolventem Afewee akademie, neziskové organizace v Brixtonu, kde se děti od 5 do 16 let učí fotbal a rozvíjejí osobní a sociální dovednosti.

  • Eric Dier

    Eric DierFoto Reuters

    Dier je považován za úspěšného fotbalistu, kterého si v Tottenhamu váží, ale to, na co asi nikdy nezapomene, pochází ještě z jeho angažmá ve Sportingu Lisabon. Jedná se o fotografii, na které s ním diskutuje tehdejší kouč Josualdo Ferreira. V roce 2013 hrál Lisabon utkání proti Portu a kouč se rozhodl přesunout Diera na defenzivního záložníka.

    „Byl jsem jako kuře bez hlavy v prvních 10 minutách,“ řekl k celé věci později Dier. Po zbytek zápasu už se mu ovšem dařilo přímo skvěle, nakonec přiznal, že předvedl zřejmě nejlepší výkon ve Sportingu. Improvizované přednáška tak měla požadovaný efekt. Zápas skončil remízou a zrodila se Dierova budoucí kariéra v podobě defenzivního středpolaře.

  • Tom Heaton

    Tom HeatonFoto Reuters

    Brankář Burnley si skvělými výkony vybojoval místo na lavičce národního týmu, ale největší díl pozornosti získal už před 11 lety. I když zrovna o takovou pozornost určitě nestál. V utkání za Swindon Town proti Port Vale totiž tehdy devatenáctiletý brankář předvedl obrovský kiks, když ho přeskočil míč, který soupeř nakopl z vlastní poloviny.

    Video s jeho chybou se stalo hitem, objevilo se dokonce i na DVD s nejhoršími kiksy fotbalových brankářů v historii. „Samozřejmě jsem měl pár pádů a vzestupů, ale to k tomu patří. Fanoušci byli skvělí, stáli za mnou. Asi pochopili, že mladí brankáři potřebují trochu podpory a byli naprosto fantastičtí,“ vzpomínal brankář později.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud