14. června 2016 • 19:10

Bale dál popichuje soupeře. Žádný Angličan by za Wales nehrál, smál se

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velšský útočník Gareth Bale si před čtvrtečním derby s Anglií na mistrovství Evropy znovu rýpnul do britského rivala. Na otázku, kolik anglických fotbalistů by se dostalo do současné reprezentace Walesu, hvězda Realu Madrid bez váhání odpověděla, že "žádný" a poté se rozesmála. Bale si také stál za svými předchozími výroky, že jeho tým má víc vášně a hrdosti než Angličané.



Trenér anglického mužstva Roy Hodgson označil jeho komentáře za neuctivé. Záložník Jack Wilshere reagoval prohlášením, že Angličané nemají Velšany moc rádi a mají mnohem lepší tým než oni.

Na dnešní tiskové konferenci Bale odmítl, že by nechoval k Anglii respekt. "Nikdy jsem neřekl, že nemají vášeň nebo hrdost. Ale podle mého názoru toho my máme víc. Lidé rádi vytrhávají věci z kontextu, ale já si stojím za svým. Pokud si někdo myslí, že jsem byl nezdvořilý, tak to není pravda," prohlásil šestadvacetiletý hráč.

Odmítl, že by se mužstvo protivníka snažil rozhodit psychologickou hru. "Pro mě nic takového neexistuje. Ostatní dělají rádi prohlášení, ale my v týmu se soustředíme jen na sebe. Nic nás nesvazuje, necítíme žádný tlak, pouze si chceme užít tuhle příležitost," uvedl bývalý fotbalista Southamptonu a Tottenhamu.

Nováček Eura, který hraje první velký turnaj od MS 1958, vstoupí do druhého utkání ve skupině B v lepší pozici, protože na úvod zdolal 2:1 Slovensko, zatímco Angličané po gólu inkasovaném v nastavení jen remizovali 1:1 s Ruskem.

"Anglie je větší země a mohou si vybírat z více hráčů. Ale cítíme, že jsme tu mezeru mezi námi zmenšili. Známe jejich přednosti a víme, že jsou velmi dobří. Ale vidíme i jejich slabiny, o kterých teď pochopitelně mluvit nebudu," konstatoval Bale, jehož tým neporazil anglické fotbalisty od roku 1984.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud