24. června 2016 • 04:57

PĚT hráčů, kteří překvapivě baví na EURO: Irský Messi a islandský Thor

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • 5 hráčů, kteří překvapili na EURO5 hráčů, kteří překvapili na EUROFOTO: Koláž iSport.cz

    Bjarnason, Hoolahan, McAuley. Že vám tato jména nic neříkají? Fotbalová veřejnost je příliš nezná, přesto v základních skupinách EURO tito hráči zaujali a mají velkou zásluhu na tom, že outsideři jako Island, Maďarsko či Irsko se dostali do vyřazovací části mistrovství Evropy ve Francie. A kdo že jsou zmínění fotbalisté, kteří baví na EURO?

  • Gábor Király (Maďarsko)

    Tepláky na EURO jedou. Čtyřicetiletý maďarský brankář je znám tím, že celou svou kariéru odchytal v nezvyklém módním doplňku a na mistrovství Evropy svůj rituál nehodlá měnit. Király, který si zachytal prestižní anglickou Premier League i německou bundesligu, diváky na mistrovství Evropy zaujal. Během zápasů skupiny F napodoboval hvězdného Cristiana Ronalda i legendu Francie Thierry Henryho a předvedl i pár technických fines s míčem. Na klubové úrovni hraje „jen“ nejvyšší maďarskou soutěž za Szombathelyi Haladás.

    Maďarský brankář Gábor Király překonal rekord EURO, když se stal nejstarším hráčem, který kdy na ME nastoupilFoto Reuters

  • Birkir Bjarnason (Island)

    Neúnavný záložník, který vstřelil v prvním zápase skupiny gól do sítě Portugalska a pomohl tak k důležité remíze. Se spoluhráči nakonec vyválčili postup ze skupiny. Nejen kvůli svému vzhledu je přezdíván po filmovém hrdinovi „Thor“. V poslední sezoně se konečně prosadil ve větším klubu, ve švýcarské Basileji je členem základní sestavy. Patří ke klíčovým hráčům islandské sestavy, která tvoří historii tamního fotbalu. 

    Birkir Bjarnason v dresu IslanduFoto EPA

  • Wes Hoolahan (Irsko)

    Vytříbený technik, kterého fanoušci přezdívají irský Messi. Třiačtyřicetiletý záložník debutoval v irské reprezentaci až v 31 letech, přesto na EURO patří ke klíčovým hráčům. Gólem do sítě Švédska vystřelil důležitý bod a navíc asistoval u jediné branky v zápase s Itálií, která poslala Iry do vyřazovacích bojů. Na klubové úrovni hraje za anglický Norwich, který v příští sezoně bude hrát druhou nejvyšší soutěž.

    Autor irské branky Wes HoolahanFoto Reuters

  • Gareth McAuley (Severní Irsko)

    Národní hrdina. Urostlý stoper dal totiž jako první hráč Severního Irska gól na mistrovství Evropy. Branka do sítě Ukrajiny byla navíc vítězná a výhra z tohoto zápasu předznamenala překvapivý postup outsidera do osmifinále EURO. V zemi propukla obrovská euforie, McAuley rozpoutal severoirské fotbalové peklo.

    Gareth McAuley se raduje ze vstřelené brankyFoto Reuters

  • Balázs Dzsudzsák (Maďarsko)

    Maďarská hvězda. Zdobí ho skvělá práce s míčem. Ve skupině dal dva góly favorizovaný Portugalcům, kterým Maďaři vyfoukli první místo ve skupině. Během své kariéry toho stihnul hodně, v posledních letech se usadil v turecké nejvyšší soutěži, kde háji barvy Bursasporu a je spoluhráčem českého reprezentanta Tomáše Necida.

    Maďarský kapitán Balázs DzsudzsákFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud