27. června 2016 • 04:55

Kouč Slováků po konci na EURO: Otevřelo mi to oči, musí přijít obměna

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chválil, ale i kritizoval. Kouč slovenských fotbalistů Ján Kozák po porážce s Německem 0:3 v osmifinále EURO prohlásil, že v týmu musí přijít generační výměna. „Tenhle zápas mi otevřel oči,“ uvedl po konci slovenského účinkování na turnaji.



„Němci se ve skupině těžko rozjížděli, ale už poslední zápas se Severním Irskem ukázal, že šli nahoru. Dnes předvedli velkou sílu. Bohužel jsme jim k tomu pomohli i my, především v úvodu zápasu jsme nehráli dobře a Německo našich chyb využilo. A když se dostane do vedení, těžko se proti němu hraje," měl jasno Kozák.

Mrzel ho hlavně druhý gól, který padl po rychlém protiútoku a mimo jiné nedůslednosti Juraje Kucky. „Víc hráčů neudělalo to, co mělo. Když nejsme kompaktní a vypadnou dva tři hráči, kteří nejsou plně koncentrovaní a nedělají to, co mají, proti takovému mužstvu nemáte žádnou šanci,“ prohlásil slovenský kouč.

Slovák Ján Ďurica se nechává konejšit od své partnerky po osmifinálové porážce s Německem
Slovák Ján Ďurica se nechává konejšit od své partnerky po osmifinálové porážce s Německem

Působení svého týmu na EURO si ale užil. "Hrát tady je fantastický pocit. Všem trenérům i hráčům radím, ať na sobě tvrdě pracují, aby ho mohli zažít. Je to něco úžasného, zážitek na celý život," uvedl bývalý československý reprezentant.

Porážka s Německem mu ale také definitivně potvrdila, že musí přijít změny. „Potěšilo mě víc věcí. Tenhle zápas mi otevřel oči. Zase mám lepší přehled o charakteru hráčů. Takže to pro mě byl velmi poučný zápas. Slovenské mužstvo potřebuje generační výměnu,“ vyhlásil Ján Kozák.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud