12. listopadu 2019 • 09:45

Dusno v Anglii! Sterling vyřazen z reprezentace, měl konflikt s parťákem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanonýr Raheem Sterling byl kvůli konfliktu s Joem Gomezem na pondělním srazu anglické fotbalové reprezentace vyřazen z týmu pro čtvrteční zápas kvalifikace o mistrovství Evropy s Černou Horou. Útočník Manchesteru City Sterling a obránce Liverpoolu Gomez se střetli už necelých 24 hodin předtím v závěru nedělního ligového šlágru, který "Reds" vyhráli 3:1, a klubová rivalita se přenesla i do národního týmu.



Střelec osmi kvalifikačních gólů Sterling tak přijde ve Wembley o jubilejní 1000. duel reprezentace, v němž si navíc svěřenci trenéra Garetha Southgatea mohou zajistit postup na finálový turnaj. S týmem nicméně Sterling zůstává.

"Jedním z našich největších úkolů je oddělit klubovou rivalitu a národní tým. Bohužel emoce z nedělního zápasu byly ještě příliš čerstvé," uvedl Southgate po pondělním srazu v národním tréninkovém centru v Burtonu. "Cítím, že v zájmu týmu jsme učinili správný krok. Rozhodnutí padlo se souhlasem celého mužstva," dodal reprezentační kouč.

Sterling je s osmi góly společně s kapitánem Harrym Kanem nejlepším anglickým střelcem v kvalifikaci. V této sezoně čtyřiadvacetiletý rodák z Jamajky v 17 soutěžních zápasech za City skóroval čtrnáctkrát a čtyřikrát se trefil i za Anglii.

"Děláme sport, který je citově vypjatý, a uznávám, že jsem neudržel emoce na uzdě. Měli jsme s Joem výměnu názorů, vyřešili jsme si to a jdeme dál. Byla to záležitost pěti, deseti sekund, je to za námi a nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Soustřeďme se na čtvrteční zápas," uvedl dnes na instagramu Sterling.

Anglie vede tabulku kvalifikační skupiny A s tříbodovým náskokem před českými fotbalisty. Postup na Euro si Southgateovi svěřenci zajistí v případě vítězství nad Černou Horou, pokud souběžně hraný duel Česka s Kosovem skončí remízou, bude Angličanům stačit také bod.

Raheem Sterling se během nedělního šlágru Premier League dostal do konfliktu s liverpoolským Joe Gomezem
Raheem Sterling se během nedělního šlágru Premier League dostal do konfliktu s liverpoolským Joe Gomezem

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud