15. listopadu 2019 • 11:20

Dohra konfliktu! Gomeze vypískali, Sterling se ho zastal: Nic neudělal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický útočník Raheem Sterling se zastal reprezentačního spoluhráče Joa Gomeze, kterého kvůli němu při čtvrtečním zápase kvalifikace mistrovství Evropy s Černou Horou vypískali fanoušci. Kanonýr Manchesteru City prohlásil, že za vyřazení z týmu si může pouze on sám.



Konflikt na pondělním srazu byl pro oba hráče dohrou hádky ze závěru nedělního šlágru anglické ligy, ve kterém Liverpool nad Manchesterem City vyhrál 3:1. Trenér Gareth Southgate se proto po poradě se staršími hráči rozhodl autora osmi kvalifikačních branek Sterlinga nenominovat k zápasu s Černou Horou.

Sterling sice zůstal s týmem, ale přišel o výhru 7:0, kterou si Anglie zajistila postup na šampionát a navíc stylově oslavila 1000. reprezentační zápas. Koučovo rozhodnutí se však nelíbilo fanouškům, kteří proto při utkání ve Wembley na Gomeze pískali.

Raheem Sterling sledoval duel Anglie s Černou horou jen z tribuny
Raheem Sterling sledoval duel Anglie s Černou horou jen z tribuny

"Už jsem se k tomu nechtěl vracet, ale musím. Bylo velmi nepříjemné sledovat, jak pískáte na spoluhráče kvůli něčemu, co byla moje chyba," napsal Sterling na sociální síti twitter. "Joe nic neudělal a je špatné pískat na někoho, kdo je skromný, tvrdě pracuje. Všechno je moje vina a trest jsem za to přijal," přidal.

Chování příznivců se nelíbilo ani Southgateovi. "Na žádného anglického reprezentanta by se nemělo pískat. Jsme jeden tým a Joe neudělal nic špatného. Myslel jsem, že jsem to už v průběhu týdne jasně řekl. On i Raheem jsou kamarádi, stejně jako všichni v týmu a nechci, aby se s nimi takhle zacházelo," dodal.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud