Premium
21. listopadu 2020 • 05:00

Nominace na EURO podle Sportu: 4 útočníci i mládí. Kdo bojuje o místo?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za 205 dní nastoupí Česko k prvnímu zápasu na EURO proti Skotsku. Trenér Jaroslav Šilhavý má tedy ještě relativně spoustu času na střádání informací a třídění myšlenek, než krátce před vstupem na šampionát učiní důležité (a pro někoho bolestné) rozhodnutí. Než definitivně vytvoří třiadvacetičlennou nominaci. Kostra stojí, ale zároveň se mu do přízně během slušně zvládnutého reprezentačního podzimu natlačili (staro)noví adepti. Kdo bude v červnu v reprezentačních barvách kočovat po Evropě? V článku pro iSport Premium zjistíte, jak by nominaci poskládal Deník Sport.



Kdyby měl teď hlavní reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý udělat nominaci na EURO, asi by většinu z třiadvaceti kolonek bez váhání vyplnil. Během více než dvouleté mise u elitního mužstva v zemi našel osu, o níž se může opřít, má hráče, jimž věří. Skládání mužstva ale jednoduché nebude. Na některé borce, kteří se do kádru derou, čeká smutné odmítnutí. Tuhá bitva o místa v nominaci se dá čekat mezi stopery, křídly nebo útočníky.

Kontinentální šampionát začíná za více než půl roku, je jasné, že do té doby se může stát leccos. Zvlášť v současné době, kdy se svět stále neumí vypořádat s koronavirou pandemií. Navíc národní tým už v březnu absolvuje vstup do kvalifikace MS, kde se také mnohé ukáže. Nicméně nominace na vrchol předchozího kvalifikačního cyklu se i tak rýsuje, deník Sport ji dal dohromady.
Mezi brankáři se jeví situace poměrně jasně. Už neplatí, že se o tři fleky perou čtyři gólmani. Tomáš Vaclík, Jiří Pavlenka a Ondřej Kolář mají mnohem pevnější postavení než Tomáš Koubek, který přestal v Augsburgu chytat. Tady v tuhle chvíli není co řešit.

Podobné je to na pravém kraji obrany. Vladimír Coufal s Pavlem Kadeřábkem pojedou stejně jako levý bek Jan Bořil. Kdo na tuhle pozici k němu?

ANKETA: Vyberte český tým pro EURO 2021. Kdo nesmí v nominaci chybět? 

Filip Novák momentálně trpí nuzným vytížením ve Fenerbahce. Na podzim odehrál zatím jen čtyřicet ligových minut, proto se na posledním srazu výrazněji přihlásil o pozornost Aleš Matějů, byť hraje „jen“ druhou italskou ligu za Brescii. Momentálně vypadá lépe rozehraný a dostal přednost v obou zápasech Ligy národů proti Izraeli a Slovensku. Blíž je nyní on. V očích Sportu a zřejmě i Šilhavého.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud