Jonáš Bartoš
23. června 2021 • 04:55

Co (ne)ukázali Češi: problém s Bořilem i kreativitou, odříznutý Schick

Vstoupit do diskuse
44
  • Video se připravuje ...

    Prohra 0:1 znamená pro český tým na EURO 2021 postup ze třetího místa skupiny D. Ztratit body proti silné Anglii není žádná ostuda, nicméně do osmifinále je třeba mužstvo ještě víc vyladit. Problém je v kreativitě směrem do útočné fáze, kde se hráčům nedařilo dostatečně podpořit odstaveného Patrika Schicka. Co ještě úterní souboj ve Wembley ukázal?

  • Problém s Bořilem

    Není ve své kůži, náročná sezona ve Slavii se na jeho výkonech na EURO podepisuje. Navíc se Jan Bořil proti Anglii zbytečně vykartoval v 61. minutě, kdy fauloval zezadu Saku. Koledoval si i při přistrčení ve vápně po jednom z centrů do vápna, které sudí mohl klidně posoudit jako penaltu. Trenéru Šilhavému Bořilova absence na vyřazovací duel přidělá vrásky. Na jeho pozici se nabízí Pavel Kadeřábek, případně Aleš Matějů, oba si ale od začátku kempu na EURO nezahráli, na lavičce proseděli všech pět zápasů.

    EURO 2021: Experti probrali možného soupeře, koho ale za Bořila? A kdy půjde Hašek zase do akce?
    Video se připravuje ...

  • Chybí kreativita

    Atletika, osobní souboje, dostupování, zodpovědnost dozadu. Všechny tyhle atributy v české hře najdete, nicméně nadstavba v podobě individuálních akcí výrazně chybí. Opomeneme-li výjimečné kousky Patrika Schicka z minulých zápasů, je toho zoufale málo. Proti Anglii se nedařilo křídlům ani ofenzivní „desítce“ Vladimíru Daridovi, aby na kompaktní defenzivu těžkého soupeře nalezli alespoň nějakou zbraň.

    Šilhavý: Ve skupině jsme udělali maximum, chci do Budapešti
    Video se připravuje ...

  • Výborný Vaclík a stopeři

    Tomáš Vaclík vytáhl klíčový zákrok proti Harrymu Kaneovi, kterému včasným a reflexivním zásahem vyškrábl druhý gól. Znovu ukázal, jak je pro český celek platný. Za duel s Anglií je nutné pochválit také stopery. Ondřej Čelůstka i Tomáš Kalas zvládli mraky těžkých soubojů, uskákat a udržet na uzdě Kanea a další ofenzivní hvězdy je opravdu kumšt.

  • Odříznutý Schick

    Třígólovou sbírku z předchozích zápasů nerozšířil. Patrik Schick si proti Anglii významně neškrtl, také proto, že mu scházela větší podpora od spoluhráčů. Nebýt toho, že si občas odskočil od stoperů a došel si pro balon víc do hloubky pole, nedostal se pořádně do hry. Servis a podpora zbytku týmu musí být větší, aby česká útočná jednička ještě mohla zazářit.

  • Malý přínos náhradníků

    Proti Anglii se ve druhém poločase dostalo do hry všech pět možných náhradníků, větší prostor dostala zejména trojice Ševčík, Král, Hložek. Ani jeden z nich se ale do rázu zápasu významně nezapsal. Tomáš Pekhart, který od trenéra dostal závěrečnou čtvrthodinku, se dostal k jednomu zakončení, kdy ale netrefil branku. Matěj vydra přišel až v 84. minutě, pak už neměl prostor se do utkání výrazněji zapsat. Oproti třeba zápasu se Skotskem, kde Šilhavému tahy na oživení sestavy vyšly, tomu tentokrát přidaná hodnota střídajících hráčů scházela.

Vstoupit do diskuse
44

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud