Jakub Dvořák
Premium
25. června 2021 • 16:57

Pivarník: Slovenský fotbal pohltili cizinci. Na víc nemáme. Co Hancko?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krach na evropském šampionátu přijímá slovenská veřejnost kriticky. Pozitivně vystoupení Hamšíka a spol. nehodnotí ani Roman Pivarník. Někdejší trenér Plzně kritizuje způsob, jakým tamní kluby opovrhují domácími hráči, což se podepisuje na stavu reprezentace. „Slovenský fotbal se dostal na úroveň, která není na evropském poli konkurenceschopná. Fanoušci by se neměli rozčilovat na hráče, protože tohle je jejich strop, na víc nemají,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium rodák z Piešťan.



Šťastná výhra nad Poláky (2:1), prohra se Švédy (0:1) a debakl se Španělskem (0:5). Další zázrak jako před 11 lety v Africe se nestal a Slovensko si v posledním duelu základní skupiny postup do osmifinále nezajistilo. Podle Romana Pivarníka, jenž v červenci zamíří za kuvajtským angažmá, zaslouženě.

Tým na to neměl?
„Myslím si, že ne. Hráli jsme strašně pasivně. Je to věc trenéra, který s mužstvem pracuje. My do toho zvenčí nevidíme, ale samozřejmě bychom si přáli, aby hráli aktivněji. Otázka je, zda toho byli schopni. Velkou bolestí bylo, že tým neměl útočníka. V kádru nebyly ani rychlostní typy, takže se nemohlo hrát na brejky. Tým se odhodlal bránit od vlastní poloviny, ale nepřišla k tomu žádná nadstavba a to je pak složité něco uhrát s těžkými soupeři. Natož vstřelit více branek.“

Na Slovensku se turnaj hodnotí dost kriticky. Zaznívají názory, že tamnímu fotbalu ujíždí vlak a na víc na šampionátu neměl. Souhlasíte s tím?
„Hodnotím to v podstatě stejně. Slovenský fotbal se dostal na úroveň, která

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud