Miroslav Horák
27. června 2021 • 21:27

Kouč de Boer v depresi po české lekci: Budu přemýšlet, zda skončím

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohromné rozčarování panuje v Nizozemsku po nečekaném konci na EURO. Favorit budapešťského duelu jen těžko přijímá bolestivou porážku 0:2 s Čechy a trpký konec. Po výtečně zvládnuté základní skupině panovala obrovská euforie, o to větší je nyní smutek v zemi, která byla v neděli večer v milionových počtech přikovaná k obrazovkám. „Obrovské selhání,“ zní z titulků nejčtenějších novin a serverů v zemi zvadlých tulipánů.



Nizozemci si byli jisti, že Češi pro ně nebudou závažnější překážkou. A už se viděli… No, možná až v semifinále ME, protože dopředu kalkulovali a tím, že po svěřencích Jaroslava Šilhavého si vyšlápnou i na Dány ve čtvrtfinále v Baku. Tam ovšem poletí Češi. „Sen na evropském šampionátu je u konce,“ píše server De Volkskrant.

A nejčtenější nizozemské periodikum De Telegraaf zmiňuje starou známou věc. Z českého tábora přišla další kudla do zad. „EURO 2020 pro holandský národní tým skončil. Turnaj, který pro Oranjes začal tak slibně třemi vítězstvími ve skupinové fázi, přinesl velké zklamání v podobě okamžitého vyřazení ve vyřazovací fázi. Přestože se Česká republika na fotbalové mapě v posledních letech hluboko propadla, východní Evropané plně dosáhli svého statusu postrachu Oranjes,“ píše se v úvodu článku, který se asi nepsal snadno.

Kapitán Georginio Wijnaldum jen stěží chápal, co se v Puskás Areně dělo a stalo. Výsledek 0:2 bude na dlouhou dobu noční můrou celé země, která v posledních dnech žila jen fotbalem a vírou, že oranžová armáda urve medaili. „Je to bolestivé zklamání. Po červené kartě jsme se dostali pod tlak a nezvládli to. Hodně to bolí,“ pravila opora vyřazeného týmu pro ČT Sport.

Moment z druhého poločasu, který vedl k vyloučení Matthijse de Ligta z Niozozemska po ruce
Moment z druhého poločasu, který vedl k vyloučení Matthijse de Ligta z Niozozemska po ruce

Jako v kocovině si připadal kouč Frank de Boer, který se s jistotou stane terčem útoků po šokujícím odchodu ze scény. „Mám z toho mimořádnou depresi,“ přiznal 51letý kouč v rozhovoru pro veřejnoprávní televizi NOS. „Jsem velmi zklamaný, každý z nás měl ve své hlavě jinou cestu. Proti takovýmto soupeřům musíte podat ten úplně nejlepší výkon. My ho nepodali, ačkoli jsem cítil, že se herně po prvních pěti sedmi minutách zvedáme. Nakonec jsme dominantní nebyli. Nebylo to dost dobré, musíme si to vyhodnotit,“ vzdychl de Boer.

Otázkou je, zda přetrvá v pozici národního trenéra. „Na to teď nebudu odpovídat. Budu o tom přemýšlet až v klidu. Nyní mám neuvěřitelnou kocovinu, stejně jako všichni naši fanoušci… “

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Play off
Články odjinud


Články odjinud