3. července 2021 • 04:55

Skandální bránění a Hašek se čílil: Insigne to dělá pořád, tak se připravím

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italové jsou v semifinále mistrovství Evropy! Ve druhém čtvrtfinále porazili v souboji favoritů Belgii díky dvěma gólům v prvním poločase 2:1. Ten druhý dal fantastickou střelou Lorenzo Insigne a experty ve studiu iSport.cz překvapilo hlavně špatné bránění "rudých ďáblů".



Osu belgické sestavy tvoří superhvězdy, ale proti Itálii nebyly stoprocentní. Eden Hazard nemohl kvůli zranění ani mezi náhradníky, Kevin De Bruyne zase do poslední chvíle dával dohromady pochroumaný kotník.

„Pokud stopeři a střední záložníci Itálie uhrají Lukaka, měli by to zvládnout,“ předpovídal ještě před zápasem ve studiu iSport fotbalový trenér Martin Hašek. V prvním poločase měl částečně pravdu, jen stoperům a záložníkům musel pomoct gólman Gianluigi Donnarumma, který Lukaka i De Bruyneho vychytal fantastickými zákroky.

A pak udeřili „Azzurri“. Skóre otevřel Nicolo Barella a branku na 2:0 přidal po své typické individuální akci a krásné střele Lorenzo Insigne. „Rudí ďáblové“ před ním ustupovali jako před svěcenou vodou a na střelu byl krátký i Thibaut Courtois.

„Při druhém gólu bylo chování Belgie skandální, báli se penalty. Gól Insigneho bych vyčítal i trenérovi. Tohle za sezonu udělá dvacetkrát a člověk nemusí být atomový inženýr, aby zjistil, že je to nebezpečná věc a musí se jí předcházet,“ nechápal fotbalový redaktor Sportu Jakub Konečný.

Martin Hašek souhlasil. „Tohle byly oba góly, které šly jednoznačně ubránit. Pokud vím, že Insigne chodí z levé strany, navádí si to do středu a dělá to pořád, tak se na to připravím. Střední záložníci musí zabránit kličce na střed. I stopeři mohli couvat pomaleji, aby se snažili zabránit trajektorii střely,“ přemýšlel bývalý kouč Bohemians.

Zápas zdramatizovala penalta, kterou potvrdil i VAR. Pro Romela Lukaka ji získal rychlým průnikem Jeremy Doku.

„Jeho rychlost je brutální. Má neskutečné zrychlení a takhle rychlý hráč může vytvořit situaci, která je nečekaná. Ve finále byl ten faul hloupý, nebylo ho třeba. Ale když se okolo tebe hráč prožene takovým kalupem, tak zpanikaříš. Konečně vidím někoho běhat takhle rychle, protože sprinterské výkony jsou slabší než v klubových soutěžích,“ všiml si Martin Hašek.

Ve druhém poločase i přes některé obrovské šance Belgie další gól nepadl, ale ani tak zápas neuspával. 

„To, co jsme viděli, byl jeden z vrcholů šampionátu. Jak tím, že se střetly dva týmy, které byly kandidáty na vítězství, tak tím napětím, jak se hra přelévala. Byla i spousta situací, které vzbuzují emoce. Takové utkání člověka baví,„ uzavřel Martin Hašek. Italové se v semifinále utkají se Španělskem. 

ONLINE PŘENOS - Studio EURO: Belgie - Itálie s Martinem Haškem
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Belgie Belgie Itálie Itálie Jakub Konečný, redaktor Sportu Jakub Konečný, redaktor Sportu Martin Hašek Martin Hašek
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:51
2. 7. 2021
Itálie

Studio EURO po čtvrtinále končí. Hezký večer. 

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:18
2. 7. 2021
Itálie

Slzy štěstí i dojetí:

 

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:13
2. 7. 2021
Itálie

Italská radost: 

 

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:12
2. 7. 2021
Martin Hašek

Martin Hašek o křídlech Thorgenu Hazardovi a Meunierovi: Tam byla Belgie dneska slabší, ale měla silnější protivníky. Mně osobně Belgie nezklamala. Měla dvě tři tutovky, hrála do poslední vteřiny, Lukaku měl dvakrát smůlu. Jednou mu to proletělo okolo hlavu a on nereagoval. Já jsem dost emocionální při koučování a já bych asi hlavičkou trkal a Lukaku netrknul. A nenašel jsem důvod, proč ne.

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:08
2. 7. 2021
Jakub Konečný, redaktor Sportu

Dodatek Jakuba Konečného: Určitě nezklamal. Jemu ani trenérovi nemůže nikdo vyčítat, že nastoupil. Ale chyběl mu větší servis. Střední záložníci se nedostali do formy, v jaké by potřebovali být.

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:07
2. 7. 2021
Martin Hašek

Hašek o výkonu Kevina De Bruyneho: „Mám ho zařazeného jako z nej fotbalistů na planetě a tohle byl zápas, ve kterém šlo jeho týmu úplně o všechno. Když to spojím, tak neměl by takový hráč podat ještě lepší výkon? Podle mě ano? A proč ho nepodal? Hrál dobře a byl u spousty nebezpečných situací, ale možná jich mělo být víc.

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
23:03
2. 7. 2021
Martin Hašek

Martin Hašek o zápase: „To, co jsme viděli, byl jeden z vrcholů šampionátu. Jak tím, že se střetly dva týmy, kteří byly kandidáti na vítězství, tak tím napětím, jak se hra přelévala. Byla i spousta situací, které vzbuzují emoce. Takové utkání člověka baví."

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
22:56
2. 7. 2021
Itálie

HOTOVO! Itálie je v semifinále EURO po vítězství nad Belgií 2:1. Jejím dalším soupeřem budou Španělé. 

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
22:47
2. 7. 2021
Itálie

Zahraje si ještě italský objev na EURO?

Zprávy ze dne 2. 7. 2021
22:41
2. 7. 2021
Belgie

Zraněné italské křídlo leželo na zemi asi 5 minut. Čas teďka utíká velmi rychle pro Rudé ďábly. 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud