Radek Špryňar
26. března 2023 • 12:52

Král zase šlape. Ale co v létě? Pořád má smlouvu v Rusku, agent popsal plány

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úvod kvalifikace si Česko vysloužilo sukces. Vítězství 3:1 nad Polskem zapůsobilo. Uznání mířilo též k Alexi Královi, který v národním týmu odehrál nejlepší zápas za poslední tři a půl roku. „Vypadal jako kdysi ve Slavii,“ smekl Verner Lička. Je evidentní, že vlasatému středopolaři prospívá vytíženost v Schalke. Co s ním ale bude v létě?



Splnit si defenzivní úkoly, bořit akce soupeře a o víc se nestarat. Také proto, že hlava to tak chtěla. Zoufalý nedostatek sebevědomí se v minulých letech propisoval do projevu dřívějšího vychvalovaného talentu. A jak šel čas, Česko si pomalu zvykalo, že od Alexe Krále nelze čekat věci jako dřív.

Proti Polsku však čtyřiadvacetiletý záložník zase ukázal ramena. Zřejmou změnu herní visáže naznačily už úvodní minuty. Nejen, že se reprezentace rychle trhla do dvougólového brejku, Král se snažil hrát jeden na jednoho, v poli se pohyboval vysoko, pomáhal s napadáním, podporoval ofenzivu a ukazoval běžeckou připravenost. Zároveň pracoval do defenzivy. A tak to šlo víceméně po celý zápas. Odměnou byla asistence u branky Jana Kuchty na 3:0.

Deník Sport ohodnotil výkon středopolaře Schalke vysokou známkou 7 s komentářem, že se dostává do dřívější top formy. (Známky všech Čechů si projděte ZDE>>>) Ostatně tuhle tezi potvrdil v expertním příspěvku také Verner Lička, prezident Unie českých fotbalových trenérů.

„Tři naši hráči vepředu (Kuchta, Hložek, Čvančara) pracovali velice dobře a intenzivně, hodně jim pomáhal i Alex Král. Po dlouhé době je vidět, že má za sebou vyšší zátěžovou zátěž a podal výkon podobný tomu, co zvládal před čtyřmi lety ve Slavii,“ uznale pravil.

Právě rok 2019 byl pro mladého fotbalistu zlomovým. V Edenu válel, do paměti

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud