Jonáš Bartoš
12. října 2023 • 11:11

Šilhavého rébusy: Chytil, nováček či risk. Jak může poskládat sestavu?

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
30
  • Video se připravuje ...

    Před klíčovou kvalifikační bitvou v Albánii trenér Jaroslav Šilhavý českou sestavu logicky neprozradil. Signály dle informací deníku Sport a iSport.cz nasvědčují tomu, že zkušený kouč dá šanci slávistickému hroťákovi Mojmíru Chytilovi. K dispozici ale má i jiné možnosti. Rozebíráme celkem čtyři varianty, jak by večer mohl český tým nastoupit.

  • Varianta 1: rozjetý Chytil

    Nejpravděpodobnější verze české základní jedenáctky. Trenér Šilhavý se spolehne na vyzkoušený systém se třemi stopery, o defenzivu se bude starat zkušená trojka Holeš, Brabec, Krejčí. Sáhnout musí do středové trojky, kde zraněného Alexe Krále pravděpodobně nahradí Michal Sadílek. K zajímavému tahu může dojít v ofenzivní trojce. Uprostřed by mohl vyběhnout Mojmír Chytil. Slávistický forvard je v číslech i ve slušné formě, velmi dobře zahrál i v poslední přípravě v Maďarsku (1:1), kde asistoval u branky Václava Jurečky.

  • Varianta 2: Vitík na plac

    Proti Albánii bude důležité ovládnout střed pole. Proto se nabízí vysunutí Tomáše Holeše do sředové linie a obětovat jednoho útočníka. Holeš by v tom případě jistil Tomáše Součka s Michalem Sadílkem. Uvolnila by se tím pozice pravého stopera. Zde je připravený Martin Vitík. Kapitán české jednadvacítky má dostatek zkušeností, aby těžký debut v reprezentačním áčku zvládl.

  • Varianta 3: běhavý střed 

    Český kouč může chtít do sestavy dostat víc energie a pohybu. K Součkovi a Sadílkovi se nabízí Lukáš Provod. Univerzální polař ze Slavie, který by operoval pod dvojicí Kuchta, Čvančara. Ve zmíněné variantě by se mohl hodit i Ondřej Lingr, další běhavý hráč, co dokáže vhodně doplnit ofenzivní dvojku, zároveň zvládne dozadu pomáhat středové dvojici.

  • Varianta 4: překvapivý risk

    Existuje ještě minimálně jedna divoká varianta, pokud by se Šilhavý rozhodl překvapit soupeře. Znamenalo by to návrat k rozestavení se čtyřmi obránci, na kraje by se zatáhla dvojice Coufal, David Jurásek. Střed pole by zůstal v režii Tomáše Součka s Michalem Sadílkem, před nimi může na podhrotu operovat Ondřej Lingr. Na křídla se nabízí dvojice Václav Černý, Adam Hložek, na hrotu může operovat Mojmír Chytil, jenž je silný i ve hře zády k bráně.

Vstoupit do diskuse
30

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud