13. listopadu 2023 • 14:40

Reprezentace se sešla v Praze i se dvěma nováčky. Nikdo se nezranil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace se v poledne v Praze sešla před listopadovými závěrečnými dvěma zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a doma s Moldavskem. Všichni hráči v nominaci jsou zdravotně v pořádku a trenér Jaroslav Šilhavý nemusel před posledním srazem v letošním roce dělat žádnou vynucenou změnu.



V týmu je aktuálně 25 hráčů včetně dvou nováčků - útočníků Tomáše Chorého a Vasila Kušeje. O víkendu Šilhavý dodatečně povolal dalšího ofenzivního hráče Tomáše Čvančaru a obránce Davida Zimu.

Český tým nejprve v pátek nastoupí ve Varšavě proti domácímu Polsku a o tři dny později přivítá v Olomouci Moldavsko. Šilhavého svěřenci figurují ve své kvalifikační skupině na postupovém druhém místě za vedoucí Albánií a k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu jim stačí porazit Moldavsko. Velmi pravděpodobně by je na závěrečný turnaj poslaly i dvě remízy. Od rozdělení federace Česko na Euru ještě nikdy nechybělo.

„Víme, že nás čekají strašně důležité zápasy. Že když je zvládneme, tak postoupíme. Nic jiného nechceme,“ řekl na tiskové konferenci Kušej. „Doufám, že trenér se rozhodne mi dát nějaké minuty,“ dodal třiadvacetiletý ofenzivní univerzál z Mladé Boleslavi.

Český tým se bude v Praze připravovat do středy, kdy odcestuje do Varšavy. Dnešního úvodního podvečerního tréninku na Strahově se zúčastní zhruba polovina hráčů, zbytek zůstane na hotelu, kde se bude věnovat regeneraci a rehabilitaci po víkendových zápasech ve svých klubech. Po pátečním utkání ve Varšavě se mužstvo během soboty přesune do Olomouce.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud