Michal Kvasnica
19. listopadu 2023 • 19:30

Budeme případně slavit až po zápase, líčil kouč Moldavska. Zpět má hvězdu

Autor: Michal Kvasnica, inf
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra jim zařídí přímý postup z druhého místa na úkor Čechů, taková je situace Moldavanů. „Kdyby se nám to povedlo, byl by to historický moment,“ zasnil se trenér Moldavska Serghei Clescenco, jemuž se do kádru vrátil uzdravený útočník Ion Nicolaescu. Na rozdíl od Jaroslava Šilhavého, kterému bude chybět trojice hříšníků, tak má k dispozici největší hvězdu týmu.



Síla Balkánců, o které se Češi přesvědčili už v březnu v Kišiněvě (0:0), vzrostla. Ion Nicolaescu, pětadvacetiletý útočník Heerenveenu, nastřílel v kvalifikaci 4 branky, celkem v reprezentačním dresu slavil v 39 zápasech už čtrnáctkrát. Po pauze způsobené zraněním břišních svalů je zpět.

„Není potřeba specifikovat, jestli bude naším motorem on, nebo někdo jiný,“ nechtěl se kouč Serghei Clescenco pouštět do rozboru, jak bude vypadat jeho strategie.

Každopádně má Moldavsko oproti Jaroslavu Šilhavému momentálně výhodu. Personální i psychickou. „Ale snažíme se na sebe neklást tlak, to nepřinese nic dobrého. Hledíme si svého, ani neřešíme, co se děje v Česku. To není naše věc, budou mít schopné hráče tak jak o tak,“ podotkl forvard Vitalie Damascan.

Jak by se zachoval Clescenco, kdyby se mu trio hráčů ze základní sestavy dva dny před utkáním o všechno „upravila“ na diskotéce?

„Vlastně nevím,“ usmál se trenér nejdřív, než začal vyprávět vážně.

„Určitě by přišla negativní reakce. V tuhle chvíli záleží na každém gestu, na každé myšlence, na detailech. Celá ta jejich situace je komplexní a výjimečná, ale ne v dobrém slova smyslu. Věřím, že naši hráči si důležitou situaci uvědomují – a že oni budou slavit až po zápase,“ dodal Clescenco.

Když jeho mančaft vyhraje, postoupí na EURO 2024. Remíza či vítězství domácích posílá na německý turnaj Čechy.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud