6. října 2014 • 14:31

Vrba řeší zranění. Za Bičíka nominoval mladíka Pavlenku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace se před polednem sešla v Praze před dalšími dvěma zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Turecku a Kazachstánu. Z nominace vypadla zraněná brankářská trojka David Bičík, místo něhož trenér Pavel Vrba premiérově povolal ostravského mladíka Jiřího Pavlenku. Naopak zranění záložníka Lukáše Váchy, který nedohrál nedělní duel Sparty s Libercem, nakonec podle vyšetření není tak vážné.



"Bičík má nějaké zdravotní problémy. Momentálně se dlouhodobě nějak dává do kupy před zápasy a ono je to čím dál složitější," řekl novinářům Vrba.

Bičík pouze dorazil na sraz a za chvíli zase odjel. Místo něho dostal poprvé pozvánku do dospělé reprezentace dvaadvacetiletý Pavlenka, který se chystal s jednadvacítkou na přípravné duely s Ukrajinou a Itálií.

"Ani jsem si na jednadvacítce nestačil vybalit věci z tašky a hned jsem jel na jiný hotel. Navíc jsem o tom ještě neřekl ani rodině a kamarádům. Jsem za to ale strašně rád," uvedl v tiskové zprávě Pavlenka.

Těší se na kolegy Petra Čecha a Tomáše Vaclíka. "Jsou to gólmani, kteří toho už mají spoustu za sebou, a můžu se tedy mnohému přiučit od těch nejlepších. Bude to obrovská zkušenost a také velká motivace do další práce. Snad to využiju k tomu, abych se dál zlepšoval," dodal.

Bičíkův spoluhráč ze Sparty Vácha musel v první půli nedělního utkání s Libercem střídat, zranění kotníku ale nakonec není tak vážné. "Dobré je, že vazy a kosti jsou v pořádku, problémem je pouze hematom. Uvidíme, jak rychle ustoupí. Pořád věřím, že na kvalifikační zápasy budu moci odletět. Dnes a zřejmě asi ani v úterý však zřejmě nebudu moci trénovat," uvedl Vácha, jenž v nejbližších hodinách podstoupí intenzivní léčbu.

"Věřím, že Lukáš bude k dispozici pro páteční zápas. Je momentálně ve slušné formě. Na druhou stranu máme Hübschmana v Jablonci, který by ho nahradil, kdyby to nešlo. Uvidíme, jak to bude vypadat," dodal Vrba.

Plašil se vrátil do reprezentace: Jsem moc rád, že tu můžu být
Video se připravuje ...

Rosický se k týmu připojí odpoledne

Reprezentanti se v nadcházejících duelech pokusí stvrdit výborný vstup do kvalifikace, když v úvodním zápase porazili doma třetí tým z mistrovství světa Nizozemsko 2:1. Nejprve se v pátek představí v Istanbulu proti Turecku, příští pondělí pak budou hrát na umělé trávě v Astaně proti Kazachstánu.

"Věřím, že máme na to, abychom získali čtyři body. Kdyby se nám to povedlo, byl by to výborný vstup do kvalifikace, pokud bychom k tomu přičetli ty body, které máme s Nizozemskem. To bych byl hodně spokojen," řekl Vrba.

Až odpoledne se kvůli dopravě připojí k týmu kapitán a záložník Arsenalu Tomáš Rosický. Reprezentanty dnes čeká od půl páté trénink na Strahově, do Istanbulu odletí ve středu.

Svůj program národní tým uzpůsobil složitějšímu cestování a čtyřhodinového časovému posunu v Kazachstánu oproti Praze. Z Turecka se přesune do Astany hned v sobotu dopoledne po pátečním zápase.

"S Plzní se nám Kazachstán vyhýbal. Vždy jsme se ho báli, teď jsme se s ním potkali. Trošku výhoda je, že hrajeme nejprve v Turecku, kde je také časový posun, a ušetříme tím nějakou hodinu. Musíme se s tím srovnat. Vymlouvat se na to nebudeme, věřím, že to zvládneme dobře," řekl Vrba.

Fotbalisté si s sebou berou vlastního kuchaře. "Je to trošku z preventivních důvodů, i když víme, že hotely, kde budeme, patří k dobrým. Chceme mít svého kuchaře, aby dochutil jídla, pohyboval se při vaření. Nechtěli jsme riskovat. Ne že bychom nevěřili asijské kuchyni, ale je to spíš taková prevence," dodal Vrba.

Ještě před odletem do Turecka má naplánovanou schůzku s trenérem Slavie Miroslavem Beránkem, který do zimy vedl Kazachstán.

Vrba o Čechovi: Určitě čekal, že toho v září odchytá víc
Video se připravuje ...

Necid o zápase v Turecku: Uměla tráva není tak špatná, bude to v pohodě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud