29. března 2015 • 04:59

Vyprodaný Eden?! Čechům chyběli fanoušci. Čekal jsem víc, mrzelo Vrbu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Suverénní jízda kvalifikací, po nástupu Pavla Vrby fotbalová euforie. Kdy jindy by zápasy českého národního týmu měly lákat víc? Na utkání v Edenu ale zdaleka nebylo vyprodáno. Ačkoliv asociace den před kvalifikačním duelem s Lotyšskem (1:1) tvrdila, že zbývá zhruba tisícovka vstupenek, na stadion nakonec dorazilo necelých 14 000 diváků, tedy lehce přes polovinu kapacity stadionu. „Doopravdy mě to překvapilo,“ neskrýval rozpaky český trenér.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:1
ONLINE
28. března
18:00
Lotyšsko
Lotyšsko
Góly

Domácí: 90. Pilař

Hosté: 30. Višnakovs

Sestavy

Domácí: Čech – Gebre Selassie, Procházka, M. Kadlec, Limberský – Darida, Dočkal – Krejčí (58. Necid), Plašil (46. Pilař), Rosický (C) – Lafata (80. V. Kadlec).

Hosté: Vaņins – Freimanis, Dubra, Gorkšs (C), Maksimenko – Laizāns (66. Ikaunieks), Tarasovs – Rakels, Zjuzins, Višnakovs (81. Fertovs) – Šabala.

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Vaclík, Holek, Novák, Suchý, Pilař, Pospíšil, Kolář, Vácha, Necid, Hloušek, Kadlec

Hosté: Bulvītis, Koļinko, Šteinbors, Gabovs, Kurakins, Ikaunieks, Žigajevs, Kovaļovs, Fertovs, Jagodinskis, Sinelnikovs, Višņakovs

Karty

Domácí: Limberský, Dočkal

Hosté: Gorkšs, Freimanis

Rozhodčí

Estrada – Martínez, Sobrino (vš. Španělsko)

Stadion

Stadion Eden, Praha

Návštěva

13 722 diváků

Čtvrt hodiny před výkopem zápasu Česko – Lotyšsko nabízel pohled na stadion v Edenu smutný obrázek. Tribuny byly poloprázdné, úplně nevyšlo ani uvítací choreo na proslulé tribuně Sever, kde povzbuzovali nejhlasitější fanoušci. Lístečky, které dávaly dohromady českou vlajku, jednoduše ze sedaček neměl kdo zvednout.

Nakonec na stadion s kapacitou 21 000 míst přišlo 13 722 diváků. „To už ten zápas mohli dát do Plzně,“ znělo v nadsázce po oznámení návštěvy kvalifikačního duelu. Kapacita plzeňské Doosan Areny dělá 11 700 diváků a na předchozí duel reprezentace s Islandem, který se hrál ve Štruncových sadech, se po lístcích jen zaprášilo.

Dočkal: S takovým výkonem můžeme mít problémy s kdekým
Video se připravuje ...

Přitom ještě v pátek představitelé asociace tvrdili, že k zakoupení zbývá zhruba tisícovka vstupenek a věřili, že na důležitou kvalifikační bitvu bude opět vyprodáno. Jenže v Praze se nakonec plného domu nedočkali.

„Asi to řeknu raději tak, že mě to doopravdy překvapilo,“ hledal diplomatická slova viditelně zklamaný Pavel Vrba . „Čekal jsem víc fanoušků, na důvody, proč nakonec nepřišli, se musíte zeptat jich,“ dodal reprezentační kouč.

Zklamaný byl i Tomáš Rosický . "Myslel jsem si, že bude vyprodáno. Všude se říkalo, že zbývá nějakých tisíc lístků, což tak rozhodně nevypadalo," poznamenal český kapitán.

Proč nakonec v hledišti zbylo okolo 7000 prázdných míst, nedokázali zodpovědět ani lidé z FAČR. Před zápasem ale prý ani oni pořádně nevěděli, že volných lístků v hledišti zbývá tolik. Jinak by zřejmě burcovali fanoušky, aby si lístky pořídili i na poslední chvíli, mnohem víc.

Střelec českého gólu Pilař: Za gól jsem rád, ale měli jsme vyhrát
Video se připravuje ...

Důvodem, proč zápas tolik netáhl, mohl být i v ceně. Zatímco na Island v Plzni se lístky prodávaly v kategoriích 990, 690 a 390 korun, místo v Edenu šlo sehnat za 1490, 990 a 590 korun. Zápas na Letné s Nizozemskem pro běžného fanouška stál v rozmezí 1990 až 490 korun, jenže šlo o poznání zvučnějšího soupeře.

O prodej vstupenek se stará FAČR a její marketingová firma STES. Fanoušci si v diskuzích často povzdechli, že lístky na lepší místa už dlouho před zápasem nebyly k dostání. Je tedy možné, že prázdná sedadla vznikla kvůli rozdaným vstupenkám partnerům asociace, jejichž majitelé poté na stadion nedorazili.

Češi nakonec s Lotyšskem uhráli remízu 1:1 a v kvalifikaci poprvé zaváhali. „Nikdy se nebudu vymlouvat na hřiště, to za to nemůže, že jsme ztratili body. Hlavně v prvním poločase jsme chtěli hrát něco jiného. Víme sami, že i s takovým soupeřem, když dostanete první gól, je to složitější, Mrzí mě to o to víc, že jsme si první gól dali víceméně sami. To je o hráčích, ne o Edenu,“ uvedl Vrba.

Valerijs Šabala mohl přidat druhý gól lotyšského týmu
Valerijs Šabala mohl přidat druhý gól lotyšského týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud