Stanislav Hrabě
7. září 2015 • 12:03

Slovensko se chystá dobýt první EURO v historii. V cestě je Ukrajina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slováci očekávají velkou radost. Stejnou jako jejich bývalí federální bratři Češi. Pokud svěřenci trenéra Jána Kozáka zítra v Žilině porazí Ukrajinu, mohou se těšit na historickou premiérovou účast na evropském šampionátu.  „Vyhrajeme,“ ujistil fanoušky nejlepší hráč týmu Marek Hamšík.



Na čísle šest skončila vítězná série slovenské reprezentace v kvalifikaci ME 2016, v sedmém duelu ji uťali obhájci titulu Španělé po výsledku 0:2. Přesto je EURO nesmírně blízko, stačí porazit Ukrajinu. Na ni mobilizují Slováci veškeré síly, nechtějí si nechat ujít takovou příležitost.

„Nemyslím si, že by se konec vítězné série na psychickém stavu hráčů podepsal,“ odmítl trenér Kozák negativní vliv porážky na půdě evropského mistra. „Každý zápas je jiný,“ upozornil. „V úterý hrajeme doma v Žilině, před našimi skvělými fanoušky. Musíme se na to dobře vyspat, dobře zregenerovat a jít proti Ukrajině opět s čistou hlavou. Motivace je jasná, postup na mistrovství Evropy,“ stanovil jasný cíl.

Improvizace ve Španělsku

V Oviedu na stadionu Carlose Tartiera proti držiteli titulu nasadil poněkud prapodivnou sestavu. Rozhodně neoplývala největší sílou vyzkoušenou v předchozích vystoupeních.

„Museli jsme nahradit potrestaného Škrtela a zraněného Ďuricu. Hubočan hraje v klubu na postu stopera, k němu jsme přidali Sálatu, který obstál,“ vysvětloval trenér Kozák nové složení středu obrany.

„Levou stranu vytvořila dvojice Tesák-Švento, oba mají vyrovnanou ofenzívní a defenzivní činnost, vzájemně se podrželi a jsme s tímto řešení spokojený,“ pokračoval Kozák v odhalováních svých záměrů.

Když Andres Iniesta v utkání se Španělskem přidal po půlhodině hry z penalty po Kozáčikově faulu druhý gól domácích, slovenský kouč se rozhodl šetřit své opory. O poločase stáhl Maka a po hodině největší hvězdu souboru Marka Hamšíka.

„Stav zápasu byl už 0:2, nás čeká Ukrajina a nechcel jsem našeho klíčového hráče vyšťavit,“ přiznal Kozák, že myslel už především na duel s Ukrajinou.
V Žilině chtějí Slováci přepsat dějiny a poprvé v samostatné éře postoupit na mistrovství Evropy.
 
„Vyhrajeme,“ ujistil fanoušky nejlepší hráč týmu Marek Hamšík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud