8. října 2015 • 04:30

Překvapení na EURO: TOP 5 týmů, které bojují o senzační postup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, které netradiční státy se mohou kvalifikovat na EURO do Francie.Podívejte se, které netradiční státy se mohou kvalifikovat na EURO do Francie.FOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalová kvalifikace o postup na mistrovství Evropy do Francie má před sebou vyvrcholení skupinové fáze, která může poslat na turnaj velká překvapení. O postup bojují poměrně netradiční země. Vážnými kandidáty na cestu do Francie jsou Slovensko, Maďarsko, Wales, Albánie či Severní Irsko. Navíc Island a Rakousko si postup už zařídili. Podívejte se na situaci jednotlivých zemí, které by mohly být překvapivými účastníky šampionátu ve Francii.

  • Slovensko

    SlovenskoFoto Profimedia.cz

    Slováci měli doslova snový vstup do kvalifikace. Postupně porazili Ukrajinu, Španělsko, Bělorusko, Makedonii, Lucembursko a zastavili se až v odvetném utkání ve Španělsku. Nyní jim stačí jedna výhra k tomu, aby se poprvé v historii kvalifikovali na evropský šampionát. Přitom už si v roce 2010 zahráli na mistrovství světa v Jižní Africe, kde postoupili ze skupiny. 

    Zápasy:
    Slovensko – Bělorusko
    Lucembursko – Slovensko

    Hvězda týmu:
    Marek Hamšík

  • Severní Irsko

    Severní IrskoFoto Profimedia.cz

    Velké překvapení. Irové vyhráli hned první tři zápasy ve skupině proti Maďarsku, Faerským ostrovům a Řecku a průběžně vedou tabulku. Na ME by si zahráli vůbec poprvé. V historii už však na velkých turnajích byli. Nechyběli na MS v letech 1958, 1982 a 1986.

    Zápasy:
    Severní Irsko – Řecko
    Finsko – Severní Irsko

    Hvězda týmu:
    Kyle Lafferty

  • Albánie

    AlbánieFoto profimedia.cz

    Albánie si dosud nezahrála na mistrovství světa ani na evropském šampionátu. To se však může rychle změnit. Fotbaloví fanoušci v zemi jihovýchodní Evropy jsou na nohou. Ve zbylých dvou zápasech totiž bude Albánie na dálku bojovat s Dánskem o postup na šampionát do Francie.

    Zápasy:
    Albánie – Srbsko
    Arménie – Albánie

    Hvězda týmu:
    Bekim Balaj

  • Maďarsko

    MaďarskoFoto Profimedia.cz

    Na ME si maďarská fotbalová reprezentace zahrála naposledy v roce 1972. Od té doby se Maďarsko nikdy nedokázalo kvalifikovat na velký turnaj. Změnit se to může letos. Potřebuje k tomu však zaváhání Rumunska a svá dvě utkání vyhrát.

    Zápasy:
    Maďarsko  - Faerské ostrovy
    Řecko – Maďarsko

    Hvězda týmu:
    Ádam Szalai

  • Wales

    Hvězda Walesu Gareth BaleFoto Profimedia.cz

    Lídrovi skupiny B Walesu stačí uhrát bod v Bosně a Hercegovině, aby slavil první účast na velkém turnaji po 58 letech. Stejně jako Belgie se utká s Andorrou, kde je vysoce pravděpodobné, že oba týmy získají tři body a upevní si první dvě místa na čele, která zaručují postup.

    Zápasy:
    Bosna a Hercegovina – Wales
    Wales – Andorra

    Hvězda týmu:
    Gareth Bale

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud