9. října 2015 • 20:25

Turky naštval email od Nizozemců: Tohle dělat neměli, zlobil se kouč

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemská gratulace české fotbalové asociaci k postupu na EURO se ho evidentně dotkla. Trenér tureckého národního týmu Fatih Terim přiznal, že na mezinárodní úrovni se s podobným jednáním nesetkal, nicméně na podobné zákulisní hry se svým týmem přistoupit nechce. „Nizozemci nás měli porazit sami, ne to dohánět zákulisními tahy,“ pravil zkušený kouč před sobotním kvalifikačním utkáním s Českem (20:45 ONLINE).



Turecko spolu s Nizozemskem bojuje na dálku o vše. Pro dvě silné země v kvalifikační skupině A zbývá jediné místo zaručující baráž, dvě přímá postupové pozice si překvapivě zajistily Česko a Island. Mezi původně favorizovanými zeměmi nyní probíhá tvrdá válka, postoupit na EURO do Francie chtějí pochopitelně oba státy.

V Turecku se hodně řešilo jednání nizozemského kouče Danny Blinda, který prostřednictvím emailu pogratuloval českým fotbalistům k postupu. „Na takové úrovni to není úplně běžné,“ zlobil se na páteční předzápasové tiskové konferenci na Letné turecký trenér Fatih Terim.

Vrbova parta může hodně zamíchat kartami, v závěru kvalifikace hraje s Tureckem a pak v Nizozemsku. Povzbudivá slova od nizozemské výpravy tím pádem vyvolala v Turecku velký poprask.

„Nechci se tím zabývat víc, než je nutné, tisk už to dostatečně rozebral. Ale pochopitelně se mi to nelíbí. Nizozemci měli dvakrát možnost porazit nás sami a ne to dohánět takovými zákulisními hrami,“ mrzelo Terima.

Turecko a Nizozemsko? Hráče nemusím motivovat, těší Vrbu. Nechá chytat Vaclíka
Video se připravuje ...

Turecký kouč: Nebylo to v duchu fair play

Turecký kouč na tiskové konferenci volil dlouhé odpovědi, novinářům vše v mateřském jazyce důkladně vysvětloval. Bylo znát, že jednání Dannyho Blinda ho zaskočilo. „Jako trenér jsem dosáhl mnoha velkých úspěchu a hodně toho zažil. Ale tohle není obvyklé a v duchu fair play,“ štvalo 62letého kouče.

Česká asociace jakékoliv gratulace v osobní rovině popírá. „Jediná komunikace, která mezi oběma federacemi proběhla, byla ta oficiální v podobě gratulace k postupu na mistrovství Evropy. Žádná jiná neproběhla, natož v osobní rovině,“ uvedl mluvčí FAČR Ondřej Lípa. Na jeho slova odkázal novináře i trenér Pavel Vrba.

Turecko v Nizozemsku remizovalo 1:1, doma poté favorita skupiny totálně rozebralo a zvítězilo 3:0. Také proto se v závěru kvalifikace nachází v lepší pozici.

„Je překvapivé, že favorit jako je Nizozemsko se nachází až na čtvrté pozici. Jde o jeden z nejlepších týmů na světě, vždyť na šampionátu v Brazílii skončil třetí. Vím, že český tým je velice dobrý, respektujeme ho. Ale my jsme schopní porazit každého a doufám, že se mistrovství Evropy také budeme účastnit,“ věřil Terim. Turecku k jistému postupu do baráže o mistrovství Evropy na úkor Nizozemska stačí uhrát čtyři body.

Vaclík se stále učí od Čecha: Dokáže přečíst hráčův úmysl
Video se připravuje ...

Motivací jsou jména soupeřů, říká reprezentant Procházka
Video se připravuje ...

Nahradí Limberského? Vím, že je šance vyšší, tvrdí Novák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud