5. října 2015 • 12:14

Necid v Turecku před hvězdami. Má víc gólů než Van Persie a Eto´o

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Necid je v čele tabulky střelců v turecké lize.Tomáš Necid je v čele tabulky střelců v turecké lize.FOTO: Koláž iSport.cz

    Český útočník Tomáš Necid válcuje ofenzivní esa turecké Superligy. V tabulce střelců má po sedmém kole na pažbě šest zářezů a až za ním jsou hvězdy typu Samuela Eto´oa, Robina van Persieho či Lukase Podolského. Necid společně s Leonardem Kweukem a Mariem Gómezem dal nejvíce branek v celé lize.

  • Tomáš Necid

    Český útočník Tomáš Necid opět potvrdil v Bursasporu excelentní formuFoto Profimedia.cz

    Bursaspor
    6 gólů 

    Je to takový malý paradox. Bursasporu, který v létě razantně obměnil kádr, se v lize nedaří a po sedmi kolech má jen devět bodů v tabulce je až dvanáctý. Zato český útočník, jenž právě patří mezi letní posily, nasázel soupeřům už šest branek! Navíc v posledním zápase proti Rizesporu vsítil hattrick. Jeho stoupající formy si všiml i reprezentační kouč Pavel Vrba a povolal ho k dvojutkání proti Turecku a Nizozemsku.

  • Leonard Kweuke

    Leonard Kweuke patří k nejlepším střelcům v Turecku.Foto Profimedia.cz

    Rizespor
    6 gólů 

    Bývalý útočník Sparty si také vede dobře. Po nedorozumění s trenérem, když se v prvním kole postavil k exekuci penalty, i když na ni nebyl určený a hrozil mu vyhazov z klubu, patří mezi stabilní členy sestavy Rizesporu a nasázel už šest branek. Tu poslední vstřelil právě Necidovu Bursasporu z pokutového kopu.

  • Mario Gómez

    Mario Gómez je společně s Necidem a Kwukem v čele tabulky střelců.Foto Profimedia.cz

    Besiktas
    6 gólů 

    Toho času velký zabiják. Loni odešel z Bayernu Mnichov do italské Fiorentiny, ale v jejím dresu ani trochu nenavázal na svoji střeleckou formu z bavorského klubu. V létě proto zamířil do Besiktase, kde se snaží procitnout. Zatím se mu to daří. Společně s Necidem a Kweukem vede tabulku kanonýrů.

  • Samuel Eto´o

    Samuel Eto´o se snaží v turecké lize oživit svoji kariéru.Foto Profimedia.cz

    Antalyaspor
    5 gólů 

    Fotbalový světoběžník zakotvil po neúspěšných angažmá v Evertonu a Sampdorii Janov v Antalyasporu. V Turecku prožil snový debut proti Başakşehiru. Dvěma góly pomohl svému týmu k zisku tří bodů. V tabulce střelců je však 34letý Kamerunec až na čtvrté pozici za vedoucím triem.

  • Lukas Podolski

    Lukas Podolski nemá v turecké lize zrovna valnou formu.Foto Profimedia.cz

    Galatasaray Istanbul
    4 góly

    Velká letní posila Galatasaraye zatím nenaplňuje velké očekávání, které si od ní klub sliboval. Německý útočník, který po nevydařeném hostování v italském Interu Milán odešel z Arsenalu do Turecka, zůstává zatím o proti jiným méně výrazný.

  • Robin van Persie

    Bývalý útočník Manchesteru United se trápí.Foto Profimedia.cz

    Fenerbahce Istanbul
    3 góly

    Po tříleté anabázi v Manchesteru United, kde jeho střelecká potence postupně klesala, se vydal na dobrodružství do Fenerbahce Istanbul. Patřil mezi největší hvězdy, které v létě do Turecka zamířily. Jenže pověst zabijáka vůbec nenaplňuje. Trenér Vítor Pereira ho dokonce i posadil mezi náhradníky, což útočník nesl vemli nelibě. Po sedmi kolech se nizozemský útočník trefil pouze třikrát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud