Jan Malý
23. března 2019 • 17:30

Palička o Anglie - Česko: Rozdíl byl v pohybu, soupeř má obrovskou kvalitu

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myslel si, že český tým může potrápit Anglii způsobem, jakým se Slavia prezentuje v Evropě. Jenže výběr Jaroslava Šilhavého byl ve Wembley hodně pasivní. „Angličané ukázali, že mají takovou kvalitu, že by se zaskočit nenechali,“ říká zkušený český trenér Vlastimil Palička po debaklu 0:5, který národní mužstvo schytalo od Kanea a spol. na startu kvalifikace o EURO 2020. Angličané ho uchvátili svou prací s míčem, u českých hráčů upozornil i na přehnaný respekt ke zvučnému soupeři a posvátnému prostředí.



Co teď? Rychta v Anglii řádně otupila pozitivní naladění, které se kolem českého týmu po zajímavém nástupu Jaroslava Šilhavého rozmáhalo. „Neklesat na mysli. Hráče by to nemělo srazit,“ tvrdí protřelý trenér Vlastimil Palička.

Je porážka 0:5 v Anglii pro český tým krutá, nebo odpovídá dění na hřišti?
„Určitě to nebylo jen o naší smůle či štěstí soupeře, Anglie nad námi hodně čněla. Výsledek nemůže potěšit nikoho, ale neřekl bych, že to byla od našeho mužstva úplná katastrofa. Anglický tým má obrovskou kvalitu. Větší, než jsem si dovedl představit. Před zápasem jsem byl optimistický. Říkal jsem si, že by náš tým mohl Anglii zaskočit podobným fotbalem, jakým se prezentuje Slavia. Ale oni ukázali, že mají takovou kvalitu, že by se zaskočit nenechali. A navíc není jednoduché tento způsob hry, tedy aktivní a vysunutou obranu, hrát s reprezentačním výběrem, kde trenér nemá možnost nacvičit detaily, není prostor, aby se hráči sehráli. Myslím, že náš výkon byl složený z jednotlivců, ale nebyl sourodý. Se silou soupeře to pak vyznělo takhle.“

Nebyl ale český tým až příliš pasivní?
„Asi ano. Sám jsem si myslel, že to zkusíme podobně jako Slavia. Je otázka, jak by to dopadlo, kdybychom hráli tak, jak jsem si představoval. Možná ještě hůř. Spoustě lidem se nejspíš zdálo, že první poločas byl až moc defenzivní. Ale ukazuje se, že s tímto soupeřem je bezpečnost hry na místě. Vybavím si, když hrál trenér Vrba takzvaný zaparkovaný autobus se Španělskem na mistrovství Evropy, kdy jsme dostali gól čtyři minuty před koncem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud