3. září 2012 • 04:00

Bílek řeší krizi: Rozpadá se mu záloha, fit nemusí být ani Jiráček

Autor: Robert Neumann, Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva si mohl trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek oddechnout, že se rozstříleli jeho vyvolení hráči do útoku, už má další problém. Záložní řada národního týmu totiž připomíná lazaret. Vážně hrozí, že při utkání v Dánsku, kterým odstartuje kvalifikace MS 2014, nebude k dispozici ani Petr Jiráček. Většinu sobotní premiéry za Hamburk v Brémách odehrál pod prášky proti bolesti a není jisté, zda dá do soboty pochroumaný kotník dohromady.



Seznam marodů je pořádně dlouhý. Špílmachra Tomáše Rosického vyřadily ze hry potíže s achillovkou, před pár týdny si přetrhl vaz v koleni explzeňský Václav Pilař. Pro změnu lýtkovou kost si nalomil Daniel Kolář.

A od soboty je pořádný otazník i u startu další opory národního týmu - Petra Jiráčka. Jeho případná absence by znamenala pořádný průšvih. „Kdyby Petr nebyl, chyběli by už čtyři kreativní záložníci. To by byla prostě tragédie,“ řekl Sportu fotbalový expert Luděk Zelenka.

Jiráček však doufá, že se dá zdravotně dohromady. „Zaleduju to, uvidíme po vyšetření. Ale myslím, že je to jen nakopnuté,“ pravil po premiérovém startu v dresu bundesligového Hamburku. Všechno rozhodnou až další vyšetření, jejich výsledek není doposud znám.

„Jestli jde o nakopnutý kotník, tak ale skoro jistě přijede, Petr je stachanovec,“ usmál se Petr Krejčí, jeden lékařů reprezentace.

Jiráček přišel k úhoně zkraje sobotního derby na Weserstadionu v Brémách, při snaze zabránit soupeři ve střele šel do skluzu, hráč Brém jej však „dojel“ a zasáhl kolíky do kotníku.

„Na národní tým to v tuto chvíli nevypadá,“ pravil skepticky po duelu s Brémami trenér Thorsten Fink. O osudu Jiráčka však rozhodnou až zmíněná vyšetření.

V neděli pak vliv Čechům optimismus do žil hamburský deník Morgenpost, když uvedl, že by Jiráček Čechům chybět neměl.

Více o zdravotním stavu Petra Jiráčka a situaci ohledně záložníků české reprezentace čtěte v pondělním Sportu.

Jiráček byl zkraje zápasu Hamburku s Brémami ošetřován kvůli problémům s kotníkem
Jiráček byl zkraje zápasu Hamburku s Brémami ošetřován kvůli problémům s kotníkem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud