5. září 2012 • 11:11

Legendární Bobby Charlton: Lituji Anglii, nemáme dobré fotbalisty

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglie nemá dobré fotbalisty, nic nevyhraje. Zdrcující verdikt vynesl nad anglickou reprezentací slavný Bobby Charlton. "Lituji kohokoliv, kdo trénuje Anglii, nemáme dost kvalitních hráčů," nebrala si servítky legenda Manchesteru United a mistr světa z roku 1966.



Legenda anglického fotbalu Bobby Charlton ví, o čem mluví. Jako jeden z mála ostrovních hráčů se totiž může pyšnit nejcennějším fotbalovým titulem – tím pro mistry světa. Vítěz z roku 1966 však nevěří, že by se úspěch jeho generace měl zopakovat za dva roky na šampionátu v Brazílii.

"Anglie nemá dost kvalitních hráčů, kteří by ji mohli reprezentovat," prohlásil jednoznačně jeden z nejslavnějších fotbalistů historie Manchesteru United a anglické reprezentace Charlton před vypuknutím bojů o postup na MS 2014.

Na úvodní duel kvalifikace odcestují Angličané v pátek do Moldavska, v úterý pak doma přivítají Ukrajinu.

"S fotbalisty které máme dispozici, bude těžké cokoliv vyhrát," ohodnotil Charlton domácí fotbal a jeho šance na zisk trofeje.

Anglie na mezinárodní scéně naposledy uspěla v roce 1966 právě s Charltonem v týmu, od té doby na kontinentální nebo světový úspěch marně čeká.

"Rozhodně nevyhrajeme v Brazílii. Možná později, kdyby se sešla silná generace a sehrála se pod správným vedením. Ale upřímně řečeno, i tak je to jen zbožné přání," nenechal Charlton nikoho na pochybách o svém názoru na kvalitu národního výběru kouče Hodgsona.

"Lituji kohokoliv, kdo vede Anglii. Její trenéři prostě nemají od otevření ligy hráčům z ciziny dostatek vhodných kandidátů," zhodnotil důvod současného stavu.

Alespoň něco pozitivního však Charlton na národním týmu vidí. Autor 49 reprezentačních branek věří, že jeho střelecký rekord v dresu se třemi lvíčky na prsou bude překonán.

"Jestli můj rekord někdo pokoří, tak to bude Wayne Rooney," prohlásila čtyřiasdmdesátiletá legenda Manchesteru United o nynější hvězdě stejného klubu.

Větší radost by však Charlton měl v případě, že by se mu Rooney vyrovnal i ziskem titulu mistra světa.

Je konec. Anglie se ani na evropském šampionátu 2012 nepřiblížila zisku poháru
Je konec. Anglie se ani na evropském šampionátu 2012 nepřiblížila zisku poháru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud