8. září 2012 • 22:15

Nové tváře Bílkova výběru: Jistý Suchý, obětavý Vydra a ztracený Pekhart

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cíl byl splněn. Čeští reprezentanti na startu kvalifikace MS 2014 na půdě Dánska neprohráli, když vyválčili v Kodani bezbrankovou remízu. Jak si vedli nováčci v základní sestavě trenéra Michala Bílka? Marek Suchý ve středu obrany odmakal své, záložník Matěj Vydra se snažil, ale do hry se dostával zřídka. Tomáš Pekhart pak byl na hrotu sestavy utopený, do šance se nedostal.



Z hlediska nových tváří v týmu se nejvíce dostával do hry obránce Marek Suchý. Snažil se být aktivní, dostal se na hrotu i k zakončení po rohovém kopu.

Sedm minut před půlí zblokoval nebezpečně vyhlížející ránu Kjaera. Pár horkých chvilek v českém pokutovém území přežil bez ztráty kytičky.

V 74. prohrál hlavičkový souboj, ale soupeř toho nevyužil. Většinou čistě odebíral míče. Určitě nezklamal.

Matěj Vydra sice ve Watfordu připomíná mašinu na góly, ale to v národním týmu nefungovalo. Souhra nebyla ideální, tým jej tolik nevyužíval. Teprve si se spoluhráči musí na hřišti "sednout".

Nejvýraznějším moment přišel ve chvíli, kdy si prohodil strany s Janem Rezkem. Do jeho střely z levé strany mu ale skočil na poslední chvíli obránce. V 72. minutě jej trenér Michal Bílek vystřídal.

"V defenzivní práci odvedl své. Směrem dopředu ale vázla souhra. On potřebuje míč za obranu a ten nedostal," zhodnotil výkon Vydry bývalý stoper Baníku Ostrava Rostislav Vojáček.

Jediný útočný hrot v české sestavě, Tomáš Pekhart, se do hry moc nedostával. K ohrožení branky se nedostal. Snažil se proto vypomáhat i při bránění.

Už v 5. minutě ho Kjaer zastavil ostrou kosou, ve 28. minutě se pak odvážně dral za centrem od Gebre Selassieho. Jenže bránící Agger v akrobatické pozici stihl míč odvrátit. Spoluhráči jej na hrotu dostatečně nepodpořili, celkově byla ofenzivní hra českého výběru hodně nevýrazná.

Matěj Vydra v hlavičkovém souboji s Dánem Danielem Aggerem v zápase kvalifkace MS 2014, které skončilo v Kodani nerozhodně 0:0
Matěj Vydra v hlavičkovém souboji s Dánem Danielem Aggerem v zápase kvalifkace MS 2014, které skončilo v Kodani nerozhodně 0:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud