17. října 2012 • 13:41

Šmicer se zastal Bílka: Jsme na stejné lodi? Pochopte, že fotbal někdy bolí

Autor: pj, kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petice pro odvolání Michala Bílka pořádně nahněvala reprezentačního manažera Vladimíra Šmicra. Lidé, kteří ji podepsali, prý nerozumí současnému stavu národního týmu. "Co se tady zase rozpoutává?" vyhrkl na středeční tiskové konferenci, kde seděl po boku trenéra Bílka.



"Chtěli jsme vyhrát a chceme na MS, ale nerozumím, co se tady zase rozpoutává? Je mi z toho smutno. Vždyť je kvalifikace celkem slušně rozjetá," divil se Vladimír Šmicer.

Bílek podle něj přitom vždycky splnil všechny cíle, které od vedení Fotbalové asociace dostal: postoupil na EURO a na šampionátu se prokousal do čtvrtfinále.

"Jenže teď se rozjede nová kvalifikace a už je zase pod tlakem. Buď jsme všichni na jedné lodi, nebo ne. Mně připadá, že v českém fotbale nejsme," postěžoval si Šmicer.

Dodal, že nikdo z realizačního týmu není s hrou spokojený. Lidé nicméně musí pochopit, že výsledky jsou přednější.

"Fotbal je sport, nemá logiku. Zápas se nějak vyvíjí a kvalita se projeví postupem času. Nedá se nic nalinkovat. Ve Sportu píšete, že máme dražší kádr než Bulhaři, a to díky Čechovi. Ten je skvělej, proti Maltě chytil penaltu. Ale potřebujeme dávat góly, to útočníci rozhodují. A v nejlepších soutěžích máme jen dva hráče – Pekharta v Norimberku a Kozáka v Laziu. Jen dva! To je naše kvalita..."

Fanoušci často Bílkovi předhazují, že Karel Brückner dokázal, že i český národní tým může hrát ofenzivní, pohledný fotbal. Na to ale Bílek pokaždé reaguje, že nemá hráče typu Poborského, Kollera nebo právě Šmicra.

"Za nás se taky nehrál jenom ofenzivní fotbal. Taky jsme měli špatné zápasy. I za Brücknera jsme hráli zezadu a hrozili z brejků. A že bychom někoho mleli jako dnes Španělé, to rozhodně ne," podotkl Šmicer.

"Chceme, abyste nás pochopili. Je to fotbal. Někdy bolí, někdy přináší radost. To je na něm krásné."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud