6. září 2013 • 19:09

Jiráčku, TAKHLE se to dává! Češi šanci spálili, Arméni vyčarovali supergól

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Toho, čeho se čeští fotbalisté nejvíc báli, se stoprocentně potvrdilo. Bílkův soubor Arménům zpočátku zle zatápěl, jenže produktivní byl soupeř. Poté, co Jiráček v zahodil obrovskou tutovku, udeřili na druhé straně hosté a nakonec se radovali z vítězství 2:1...



Mkrtčjan první střelou na bránu Čecha hned rozvlnil síť a arméni po poločase vedli 1:0. V 70. minutě sice srovnal kapitán Rosický a vrátil národní tým do hry, jenže výhru 2:1 pro Arménii a zřejmě i konec českým nadějím zařídil Kazarjan.

Češi přitom v Edenu na nic nečekali a na nebezpečné Armény vlétli od úvodního hvizdu. Už v první minutě rozjel akci Rosický, Hušbauer centroval, Rabušic sklepl na Jiráčka. Záložník Hamburku v dobré pozici vystřelil, ale míč na poslední chvíli zablokoval obránce.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 9. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
6. září
18:00
Arménie
Arménie
Góly

Domácí: 70. Rosický

Hosté: 31. Mkrtčjan, 90+3. Kazarjan

Sestavy

Domácí: Čech ─ Gebre Selassie, Sivok, M. Kadlec, Limberský (65. Suchý) ─ Rosický, Plašil, Hušbauer, Jiráček (62. Vaněk) ─ Kozák, Rabušic (56. V. Kadlec).

Hosté: Berezovskij (69. Kasparov) ─ Harojan, Arzumanjan, Mchojan, Hovhannisjan (76. Pizzelli) ─ Özbiliz (28. Hajrapetjan), Mkrtčjan, Edigarjan, Ghazarjan ─ Mchitarjan ─ Movsisjan.

Karty

Domácí: Limberský, Hušbauer, Rosický

Hosté: Özbiliz, Arzumanjan, Movsisjan, Edigarjan

Rozhodčí

Gautier ─ Annonier, Cano

Stadion

Synot Tip Arena, Praha

Domácí tým dál pokračoval v útočných manévrech. Do vápna Arménie létal jeden centr za druhým, jenže gól stále nepřicházel.

V další obrovské příležitosti se ocitl opět Jiráček. Gebre Selassie výborně protlačil míč do vápna, jenže česká devatenáctka nedokázala srovnat krok a střela skončila vedle brány.

27letý poctivec se dostal do role největšího paliče. Obrovskou tutovku zazdil už v poslední přípravě s Maďarskem, kde z malého vápna netrefil prázdnou branku. 

České hráče hnal za vedoucí brankou stále hlasitější Eden. O to větší sprcha přišla po půlhodině hry. Kadlec ztratil balon, Karlen Mkrtčjan na nic nečekal a zdálky vypálil. Nádherná střela skončila v bráně bezmocného Čecha.

VIDEO | Karlen Mkrtčjan dává nádherný gól na 1:0 pro Arménii

Domácí tým vrátil do zápasu až ve druhém poločase Tomáš Rosický. Poté, co kvůli zranění musel střídat hostující gólman Berezovskij, inkasoval jeho náhradník hned z první střely. Český kapitán napřáhl za vápnem, jeho ránu přizvedl arménský obránce a bylo vyrovnáno.

Jenže v posledních minutách zápasu zhasnul plamínek českých nadějí na baráž. Kadlec vykopával míč z brankové čáry marně, Kazarjanův pokus se za ni nakonec dostal a pro českou postupovou matematiku znamenal nejhorší výsledek: 2:1 pro Arménii.

Předsedo, konej! Potupě s Arménií a zřejmě i konci českých nadějí na baráž sledoval i boss FAČR Miroslav Pelta
Předsedo, konej! Potupě s Arménií a zřejmě i konci českých nadějí na baráž sledoval i boss FAČR Miroslav Pelta

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud