10. září 2013 • 09:37

Dokáží fotbalisté zvítězit třikrát v řadě? Šance je jen 2,6 procenta

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že českou reprezentaci čeká v závěru kvalifikace MS 2014 mimořádně těžká situace, téměř nemožná mise, to dokazují i některé statistiky. Vždyť tři výhry v řadě, které potřebuje, uhrál národní tým v éře trenéra Michala Bílka jen jednou.



Teoreticky vzato, reprezentace si mohla v dosavadních jednačtyřiceti duelech (včetně přátelských) pod Michalem Bílkem připsat v devětatřiceti případech sérii tří vítězství po sobě. Jenže se jí to povedlo jen jednou, v období října a listopadu 2011, kdy nejprve vyhrála v Litvě, a poté uspěla v baráži s Černou Horou.

Matematická šance, že v následujících třech utkáních Češi zvítězí, se tedy pohybuje pod třemi procenty (2,6). A naději v zázrak tlumí i ostatní statistické ukazatele. Jednak Česko (ani Československo) nikdy v historii nezvítězilo na hřišti Itálie, zároveň „squadra azzurra“ v žádném z posledních patnácti domácích soutěžních vystoupení neprohrála, jen jednou remizovala, což se stalo 1. dubna 2009 s Irskem (1:1).

Alespoň malou šanci dává Rosickému a spol. bilance z utkání na hřištích soupeřů, kteří patří v rámci žebříčku FIFA do první třicítky. Díky výhře v Černé Hoře je úspěšnost třiatřicetiprocentní (v Dánsku remizovala, ve Španělsku prohrála). Jenže jasné je, že Podgorica není Turín…

Na brankáře Petra Čecha bude Michal Bílek v souboji s Itálií hodně spoléhat
Na brankáře Petra Čecha bude Michal Bílek v souboji s Itálií hodně spoléhat

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud