Adam Procházka
15. října 2018 • 10:40

31 let bez gólu! Španělský strašák obchází Anglii, naposledy pálil Lineker

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před Anglií stojí velká výzva. Již 31 let se nestalo, aby některý z jejích hráčů skóroval ve Španělsku proti tamní reprezentaci. Poslední, komu se to povedlo, byl v roce 1987 Gary Lineker. V pondělí večer budou moci svěřenci Garetha Southgatea tuto nepříjemnou sérii ukončit v duelu Ligy národů.



Fotbalisty Anglie čeká těžký úkol. V souboji Ligy národů se v pondělí večer utkají se Španělskem, které doma neprohrálo už 38 utkání v řadě. Naposledy si odtud odvezlo tři body Řecko, a to v roce 2003.

Proti Albionu hovoří ale ještě jedna bilance. Ve Španělsku totiž nevstřelili Angličané branku už dlouhých 31 let. Posledním Angličanem, který se v reprezentačním dresu radoval proti La Rojas z gólu na španělském území, byl v roce 1987 Gary Lineker.

Tehdy to byl zápas, který patřil zejména jemu. Přátelské utkání na stadionu Realu Madrid odstartovali sice lépe domácí Španělé, když je poslal do vedení Emilio Butragueňo, ale pak začal úřadovat Lineker. Během 34 minut nasázel čtyři góly a prakticky rozhodl o výhře Albionu, na které už nezměnil nic ani gól Ramona Vazqueze.

„Jen jeden gól byl pořádný. Zbylé tři byly dorážky,“ řekl ke svým trefám Lineker, který byl následně opěvován španělským tiskem. „Ve vápně je noční můrou pro jakoukoliv obranu. Žádný Španěl nebyl schopný zabránit tomu, aby tento hráč Barcelony uštědřil naší reprezentaci lekci, na kterou fanoušci nikdy nezapomenou,“ psal druhý den po zápase španělský deník Sport.

V současné době je největší útočnou zbraní Anglie Harry Kane. Ten na druhou stranu už v šesti reprezentačních zápasech po sobě neskóroval a zažívá tak nejdelší gólový půst v národním dresu v kariéře. Proč by ho ale nemohl prolomit právě proti Španělsku.

Kanea však čeká těžký úkol. Bude proti sobě mít jednoho z nejlepších obránců světa Sergia Ramose, který uznal kvality kanonýra Tottenhamu. „Kane je na tom skvěle fyzicky, ale zároveň je mimořádně technický. Možná překvapuje mnoho lidí, ale mě ne. Je nebezpečný, ale dobře jsme si ho ale nastudovali. Snad to nebude jeho den,“ doufá španělský stoper.

Španělé vstoupili do Ligy národů skvěle a po dvou zápasech mají na kontě šest bodů, když zvítězili v Anglii (2:1) a doma rozdrtili 6:0 vicemistry světa Chorvaty. To Anglie po zmíněné prohře se Španělskem uhrála s Chorvatskem pouze bezbrankovou remízu a na Estadio Manuel Ruiz de Lopera v Seville tak bude bojovat nejen o ukončení 31letého prokletí, ale také o udržení šance na první místo ve skupině Ligy národů. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud