Jonáš Bartoš
16. listopadu 2020 • 05:00

Co ukázali Češi: Šéf Darida, průbojný Jankto i upozaděný Souček

Vstoupit do diskuse
24
  • Video se připravuje ...

    Češi v neděli večer zvládli zadaný úkol a v Plzni skolili v utkání Ligy národů Izrael 1:0. Jako správný lídr se ukázal gólový kapitán Vladimír Darida, velmi slušnou partii odehráli oba stopeři Tomáš Kalas a Jakub Brabec, aktivní byl na křídle Jakub Jankto. Co domácí tým dovedlo k těsnému vítězství a na čem je třeba zapracovat? 

  • Šéf Darida, důrazný Král

    Od úvodního hvizdu se hlásil o balony, tradičně operoval na obrovském prostoru. S páskou na ruce dirigoval své parťáky, rozdával balony, presoval, chodil do náběhů i mezi stopery pro rozehrávku. A jako správný kapitán za to vzal jako první. V sedmé minutě zakončil rychlou kombinaci českých barev, když mu před prázdnou branku předložil balon Vladimír Coufal. Pozor ale na několik zaváhání v defenzivě, ze kterých by příště mohl vzniknout problém. Uprostřed pole zastal velký kus práce i Alex Král. Velmi důležitý člen Šilhavého jedenáctky.

    Přímý kop v podání kapitána Vladimíra DaridyFoto Michal Beránek (Sport)

  • Jezdec Jankto

    Z křídelních hráčů ukazuje nejlepší formu. Parádně rozjel gólovou akci, když prchl i s balonem u levé strany, v těžké situaci ustál ataky hostujících hráčů a včas přenesl hru do vápna na nabíhajícího Daridu. Dostal se i do dalších zajímavých šancí, jeho přímočarost a tah na bránu Češi potřebují. Spoluhráčům vyslal řadu nebezpečných centrů do vápna.

    Vladimír Darida a Jakub Jankto v utkání Česka s Německem Vladimír Darida a Jakub Jankto v utkání Česka s NěmeckemFoto Reuters

  • Pohyb a správné dostupování

    Alfa a omega výsledného reprezentačního produktu. Ve chvílích, kdy Češi izraelského soupeře dostupovali a dohrávali, hráli na plzeňském trávníku prim. Vyhranými souboji se dostávali často na balon a mohli rozjíždět nebezpečné ataky směrem dopředu. Toho ubylo po přestávce, kdy chvílemi kleslo tempo zápasu i české aktivita. „V prvním poločase jsme byli o něco aktivnější. Ve druhé půli to bylo dáno i výsledkem. Ale hru jsme mohli kontrolovat lépe. Když na tom zapracujeme, bude to dobré,“ ohlédl se za utkáním záložník Alex Král.

    Alex Král v souboji pod dohledem Vladimíra Daridy a Lukáše MasopustaFoto Michal Beránek (Sport)

  • Stopeři takřka bez chyby

    Dvojice Jakub Brabec, Tomáš Kalas pracovala výborně. Kapitán Bristolu odehrál nejlepší zápas pod Jaroslavem Šilhavým, kapitán Viktorie Plzeň se vyvaroval hrubek a výborně doplňoval svého parťáka. Oba stopeři zvládli zápas velmi dobře a především v prvním poločase dominovali. Izraelci hrozili nejvíc z levé strany, kde operoval Aleš Matějů. „Na začátku druhého poločasu tam byla trošku nekoncentrovanost, nabídli jsme soupeři nějaké možnosti. Ale i díky nim jsme vzadu udrželi nulu, takže nepodali špatný výkon,“ hodnoti střední obránce trenér Jaroslav Šilhavý.

    Tomáš Kalas zasahujeFoto Michal Beránek (Sport)

  • Nevyužitý Souček

    V Premier League koukají na jeho výkony s otevřenou pusou, v národním dresu tentokrát nešlo o utkání Tomáše Součka. Zůstal ve stínu dvojice Darida, Král, kteří se do hry uprostřed hřiště dostávali o poznání častěji. Určitě odvedl kus práce, ale jeho potenciál lze ještě lépe využít. Nedostal se ani ke své oblíbené disciplíně, zakončení hlavou.

    Tomáš Souček v zápase s IzraelemFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
24

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud