Jonáš Bartoš
Premium
6. června 2022 • 12:21

Hoftych: Kuchta je svůj, překvapil mě a dává to. Řešili odchod z Ruska

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko našlo útočného démona! Jan Kuchta výkony proti Švýcarsku a Španělsku všechny ohromil. Proti těžkým soupeřům si počínal s naprostou lehkostí a samozřejmostí, dával branky, asistence a pracoval tým. Udělal všechno pro to, aby si ho všimli zástupců klubů ze silných lig, kteří by ho vysvobodili z izolace v Rusku. Český forvard má v Lokomotivu Moskva smlouvu až do léta 2026. „Přejme si, aby jeho budoucnost směřovala jinam, než je návrat do Ruska,“ říká pro iSport Premium Pavel Hoftych, současný kouč Mladé Boleslavi. 



Kuchta přestoupil do Ruska v zimě ze Slavie, podepsal lukrativní smlouvu na 4,5 roku. V tu chvíli netušil, že Vladimír Putin pošle ruské tanky na Ukrajinu, spustí válečný konflikt a svou zemi uvrhne do izolace. Kuchta svou situaci zvládá skvěle a na hřišti se snaží o to, aby zaujal jiné zájemce. „Byl nejlepší na hřišti,“ chválí po Španělsku aktivního střelce Hoftych, který Kuchtu trénoval v reprezentaci do 19 let a v Liberci, takže ho velmi dobře zná. 

Co říkáte jeho výkonům v reprezentaci?
„Kuchtič neustále zraje, fotbalově i lidsky. Je super, že jeho kariéra má vzrůstající tendenci. Je vidět, že Jarda Šilhavý umí využít jeho schopností pro národní tým, ví, v čem je silný a umí si to s ním vykomunikovat. Odehrál dva mimořádné zápasy, navíc si myslím, že je schopný takové výkony opakovat.“

Může to fungovat dohromady s Patrikem Schickem?
„Určitě si to dovedu představit. Oba dva jsou trošku jiné typy. Kuchtič je víc do agrese, Patrik do fotbalovosti. Jsou to velmi dobří útočníci, Patrik je momentálně zkušenější, renomovanější. Oba reprezentovali v mládežnických kategoriích, v budoucnu trenéři určitě využijí varianty Kuchta, Schick spolu.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud