7. června 2022 • 10:50

Slovenské trauma: Po**ali jsme to, uznal Kucka. Kouč cítil ponížení

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Traumatická prohra, selhání, hanba… To je jen stručný výběr toho, jak slovenská média označují nečekaný výbuch reprezentace, která v rámci Ligy národů v pondělí podlehla Kazachstánu 0:1. „Vůbec na hřišti neděláme to, co máme dělat,“ zlobil se pak záložník Juraj Kucka. Zklamaný trenér Štefan Tarkovič mluvil o ponížení. A Slováci mohou mít problémy, aby se z neatraktivní ligy C dokázali posunout výš.



Kazachstán za poslední tři roky dokázal porazit jen San Marino, Litvu, Tádžikistán, Moldavsko a Ázerbájdžán… Seznam zemí, které nepatří zrovna mezi fotbalové velmoci, teď nově rozšířilo i Slovensko.

Duel v Trnavě rozhodl jediným gólem už v první půli Aslan Darabajev. Slováci pak měli šance na vyrovnání, ale Lukáš Haraslín trefil jen tyč, gól Ladislava Almásiho zase nebyl uznán kvůli faulu Juraje Kucky.

Bývalý záložník Sparty, který uplynulou sezonu odehrál v dresu Watfordu, byl po utkání z výkonu rozhodčích zklamaný. Jeho tým mohl v úvodu zahrávat penaltu, sudí Kristo Tohver ale zákrok právě na Kucku neodpískal.

„Už fakt nevím, co se musí stát, abychom penaltu kopali. A můj faul před gólem? Nechtěl jsem faulovat. Bylo to stejné jako zákrok na mě, kdy mi rozhodčí řekl, že mě protihráč kopnul, ale ne schválně,“ kroutil hlavou pětatřicetiletý středopolař, který zároveň namířil kritiku i do vlastních řad.

„Nechci se vymlouvat. Po**ali jsme to a musíme spoustu věcí změnit. Nejsme vůbec důrazní a nevytváříme si šance. Když už se do nějaké dostaneme, tak nejsme efektivní a neproměníme ji. Soupeř měl jednu, kterou využil,“ hodnotil frustrovaně Kucka.

Slováci v minulém ročníku Ligy národů sestoupili z ligy B do „céčka“, kde je los poslal do neatraktivní skupiny s Kazachstánem, Běloruskem a Ázerbájdžánem. Po úvodních dvou utkáních mají na kontě tři body a boj o postup zpátky si dost zkomplikovali.

Slováci měli s Kazachstánem problémy
Slováci měli s Kazachstánem problémy

„Těžko se mi to hodnotí. Prohrát doma s Kazachstánem je velmi náročné a pro mě osobně ponižující. Podali jsme zlepšený výkon, ale enormně se trápíme v útočné fázi. Zápas jsme nebyli schopni otočit, což je pro mě velké memento,“ posteskl si trenér Štefan Tarkovič.

Duel v Trnavě navštívily jen čtyři tisícovky fanoušků, což je pouze pětina kapacity moderní arény. A vzhledem k vývoji byly víc slyšet spíš skupinky Kazachů. Naopak Slováky do kabin vyprovodil hlasitý pískot a bučení.

„Fanouškům se nedivím. Pískot jsme si za výkon zasloužili,“ uznal Kucka. „Je jasné, že za domácí porážku s Kazachstánem vám lidé nebudou tleskat. Frustrace je pochopitelná,“ přidal se Tarkovič.

Slováky teď čekají dva zápasy venku. V pátek se v Baku poměří s Ázerbájdžánem, o další tři dny později přijde odveta v Kazachstánu. „Musíme si sáhnout do svědomí a přistupovat ke klíčovým situacím jiným způsobem. Jak v obraně, tak v útoku,“ uzavřel kouč Tarkovič.

1. Kazachstán 2 2 0 0 3:0 6
2. Slovensko 2 1 0 1 1:1 3
3. Bělorusko 2 0 1 1 0:1 1
4. Ázerbájdžán 2 0 1 1 0:2 1

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud