28. května 2019 • 13:07

Selke (zatím) Česko reprezentovat nebude. Chce zabojovat v Německu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý fotbalista Davie Selke minimálně do konce probíhající kvalifikace mistrovství Evropy za českou reprezentaci určitě hrát nebude. Čtyřiadvacetiletý útočník Herthy Berlín, jehož matka pochází z Česka, chce ještě zkusit zabojovat o to, aby se dostal do německého národního týmu. Kdyby se mu to do listopadového konce kvalifikace nepovedlo, mohl by se v dalším cyklu v českém celku objevit.



"Měli jsme možnost se s Daviem potkat, s Jardou Šilhavým (trenérem reprezentace) jsme za ním zajeli. Závěr je takový, že pro tuto kvalifikaci Davie stoprocentně není téma. Ale je tady poměrně slušná šance, že v budoucnu by se mohl objevit v našich barvách," řekl novinářům reprezentační manažer Libor Sionko.

"Komplikace nejsou, ale Davie si vzal nějaký čas, za který chce zkusit ještě zabojovat, aby se dostal do výběru jiného. Říkal, že by chtěl ještě pro dobu této kvalifikace být případně k dispozici pro německý nároďák. Pakliže by se mu to nepodařilo, jsme velké téma," dodal Sionko.

O tom, že by Selke mohl změnit barvy národního týmu, se spekuluje od února. Útočník Herthy, kde je spoluhráčem českého záložníka Vladimíra Daridy, prošel mládežnickými reprezentacemi Německa, zahrál si i za olympijský výběr do 23 let, za A-tým však dosud nenastoupil.

Selkeho matka pochází z Lanškrouna a otec je původem z Etiopie. V uplynulé sezoně bundesligy nastoupil vytáhlý útočník ke 30 zápasům, ve kterých si připsal tři branky a devět asistencí.

Český celek vstoupil do evropské kvalifikace v březnu historickým debaklem 0:5 v Anglii. V červnu ho čeká domácí dvojzápas v Praze s Bulharskem a v Olomouci s Černou Horou. Kvalifikace vyvrcholí na podzim.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud