Tomáš Podvín
17. června 2015 • 23:00

Jesle obránci a vítěz Ligy mistrů koukal. Srbové šokovali Němce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle Němci nečekali. Favorizovaný tým nevstoupil do mistrovství Evropy jedenadvacetiletých vůbec dobře. V zápase se Srbskem (1:1) inkasoval už po osmi minutách. A navíc gólem, po kterém se musela německá obrana pořádně červenat!



Němci přivezli do Česka velmi silný výběr. Ne nadarmo jsou považováni za největšího favorita celého EURO. Ale Srbové se věhlasného soupeře vůbec nelekli. Naopak.

Záložník Filip Djuričič si vzal míč, bránícímu Knochemu ho drze prohodil mezi nohy a upaloval na bránu. Ani z brankáře Barcelony Marka-Andrého ter Stegena, který do Prahy přijel jako čerstvý vítěz Ligy mistrů, si nic nedělal, poslal ho na druhou stranu a s přehledem skóroval. Němečtí fanoušci nevěřili vlastním očím, naopak ti srbští slavili.

Němci každopádně brzy ukázali svoji sílu. O necelých deset minut později totiž předvedl své umění pro změnu kmenový záložník Liverpoolu Emre Can. Za velkým vápnem si nečekanou zasekávačkou posadil soupeře na zadek a vypálil přesně k tyči.

Německý záložník Max Meyer (vlevo) a záložník Srbska Darko Brašanac.
Německý záložník Max Meyer (vlevo) a záložník Srbska Darko Brašanac.

Kdo čekal, že brzké vyrovnání Srby zlomí, mýlil se. Svěřenci Mladena Dodiče hráli dál velmi odvážný fotbal a Němcům byli vyrovnaným soupeřem.

Navíc to byli oni, kdo byl blíže dalšímu gólu. Kapitán Goran Čaušič chvíli před poločasem vypálil z velké dálky parádní střelu, kterou Ter Stegen špičkami prstů vyrazil na břevno. Od něj se míč odrazil těsně před brankovou čáru.

Skóre už se každopádně do konce zápasu nezměnilo. A to ani po vyloučení německého obránce Güntera, jenž dostal druhou žlutou za přifilmovaný faul. Srbové tak způsobili hned na úvod šampionátu překvapení, s favorizovanými Němci remizovali díky krásnému gólu 1:1.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud