19. června 2017 • 22:43

Polsko - Švédsko 2:2. Domácí vyrovnali v závěru, remíza je málo pro oba

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Polska na domácím EURO do 21 let nevyhráli ani na druhý pokus. Po prohře se Slováky tentokrát zachránili alespoň bod proti Švédsku za remízu 2:2. Poláci vyrovnali z penalty v nastavení. Na postup jim to ale s nějvětší pravděpodobností stačit nebude, naopak Švédové mají stále naději na první místo.



Do polské sestavy se proti Švédsku po uplynutí trestu dostal Dawid Kownacki a už v šesté minutě si připsal asistenci, když jeho přízemní pas skrz vápno zužitkoval Lukasz Moneta. Vzápětí se do šance dostal také Mariusz Stepiňski, tentokrát ale Anton Cajtoft zasáhl včas.

Švédové postupem času přidali a střelecky aktivní byli Carlos Strandberg i Pawel Cibicki, jejich pokusům však chyběla přesnost či intenzita. Oba navíc během několika minut dostali žluté karty za simulování ve vápně.

V 36. minutě už ale skandinávský celek nadvakrát překonal gólmana Jakuba Wrabela, z dorážky se hlavou prosadil Strandberg. Po pěti minutách navíc Švédové převážili skóre na svoji stranu, po Olssonově rohovém kopu dal další gól hlavou Jacob Une Larsson.

Po změně stran polští fotbalisté tlačili, do šancí se dostali Stepiňski, Linetty, Kownacki i Niezgoda, Cajtofta ale nepřekonali. Ani na druhé straně se nezměnil stav po Engvallově střele. V poslední minutě ale Filip Dagerstal stáhl ve vápně střídajícího Krzysztofa Piatka a nařízenou penaltu proměnil Kownacki.

Tabulku skupiny A vede se čtyřmi body Anglie, za kterou je Slovensko s jednobodovým mankem. Švédští fotbalisté jsou se dvěma body třetí a reprezentanti pořádající země se nacházejí stále na chvostu.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 6. • 20:45
Polsko
Polsko
2:2
ONLINE
19. června
20:45
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 6. Moneta, 90+1. Kownacki

Hosté: 36. C. Strandberg, 41. J. Une Larsson

Sestavy

Domácí: Wrąbel – Kędziora (C), Bednarek, Jach, Jaroszyński – Linetty, Dawidowicz (88. K. Piątek) – Frankowski, Kownacki, Moneta (74. Lipski) – Stępiński (58. Niezgoda).

Hosté: Cajtoft – Wahlqvist, J. Une Larsson, Dagerstal, Lundqvist – Tibbling (61. Tanković), Hallberg, Fransson (87. Mrabti) – K. Olsson (C) – Cibicki, C. Strandberg (69. Engvall).

Náhradníci

Domácí: Drągowski, Stryjek, Bielik, Lasicki, Murawski, Lipski, Piątek, Niezgoda, Kubicki, Buksa, Szymiński

Hosté: Dahlberg, Erlandsson, Nilsson, Tanković, Engvall, Ssewankambo, Brorsson, Mrabti, Eliasson, Binaku, Asoro, Affane

Karty

Domácí: Kownacki, Niezgoda, Bednarek, Linetty

Hosté: K. Olsson, C. Strandberg, Cibicki, Hallberg, Dagerstal, Wahlqvist

Rozhodčí

S. Vinčić – T. Klančnik, A. Kovacic (SVN)

Stadion

Arena Lublin, Lublin

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 5:1 7
2. Slovensko 3 2 0 1 6:3 6
3. Švédsko 3 0 2 1 2:5 2
4. Polsko 3 0 1 2 3:7 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud