Martin Pešout
19. června 2023 • 13:33

Lvíčata nabrala směr Gruzie. Zbraně? Standardky a týmovost

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odletěli za snem. Fotbalová lvíčata v pondělí ráno nasedla do letadla a vydala se směr Batumi. V Gruzii odehrají část evropského šampionátu do 21 let, zbylé dění se koná v Rumunsku. Na palubě letadla nebyly hvězdy Adam Hložek, David Zima, David Jurásek nebo Tomáš Čvančara, které by přitom věkově do téhle partičky ještě pasovaly. Jenomže podle kouče Jana Suchopárka už patří výš. 



„V mužstvu je dobrá nálada. Jsme odhodlaní a těšíme se. Na přípravném kempu kvalita stoupala, v posledním modelovém utkání jsme viděli věci, které jsme chtěli přenést na hřiště,” popisoval Suchopárek na pražském letišti. 

Finální modelový mač v Uhříněvsi byl v módu nejvyššího utajení bez očí veřejnosti a skórovali v něm Vasil Kušej, Václav Sejk a Daniel Fila. Bez klasické generálky reprezentace U21 hrála dosud poslední ostrý zápas v březnu s Nizozemskem (1:1).

Po mistrovských oslavách se Spartou se na další vrcholnou výzvu sezony chystá obránce Martin Vitík. “Oslavy byly dlouhé, krásné, vytvořili jsme si super vzpomínky. Na reprezentaci každopádně u mě nebylo složité přepnout, chci další úspěch,” hlásí zadák sebevědomě. 

Fotbalová reprezentace do 21 let
Fotbalová reprezentace do 21 let

Ten ví, že v základní skupině čeká mladíky těžké chvíle proti Anglii a Německu, tyhle obry doplňuje Izrael. Český tým má sice na úspěch, los se s ním ovšem nemazlil. Suchopárek staví na piedestal Albion, s nímž se Češi střetli v kvalifikaci a nedopadlo to slavně. Vitík ovšem burcuje.

„Turnaj může každému z nás změnit život. Hlavně chceme udělat týmový úspěch. Z něj vykrystalizují jednotlivci,” zasní se dvacetiletý bek, jenž s fotbalem začínal v Králově Dvoře. Komu by po turnaji přál velký přestup do zahraničí? „Všem,” směje se. 

A doplňuje: “Motivaci máme obrovskou, přestože to nebude jednoduché. Ve skupině nás čekají těžcí protivníci. Uděláme vše proto, abychom na první zápas s Anglií byli nachystaní.”

Češi rozjedou gruzínský šampionát právě proti borcům z Britských ostrovů se zkušenostmi z Premier League, v neděli je čekají Němci a na závěr ve středu 28. června si střihnou konfrontaci s Izraleme. Snad to nebude jejich poslední mač.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud