Jakub Plaskura
8. července 2023 • 04:55

Finálové hvězdy EURO U21: naděje City, přehlížený či zbraň z Bragy

Autor: Jakub Plaskura, inf
Vstoupit do diskuse
2
  • Kdo jsou největší finálové hvězdy EURO U21?Kdo jsou největší finálové hvězdy EURO U21?FOTO: Koláž isport.cz

    Finálový lístek EURO U21 si vybojovali mladíci Anglie a Španělska. Dvě země, které chrlí fotbalové talenty jako rozzuřená sopka. V souboji o titul bude k vidění hned několik budoucích hvězd. Na straně Albionu třeba záložník Nottinghamu Forest, který je zatím úspěšně přehlížený velkokuby. V bráně pak stojí talent z Manchesteru City, který budí velký zájem. Proti se představí klubový parťák, jenž to má v říši vedené Pepem Guardiolou složité. A co třeba zbraň z portugalské Bragy?

  • Morgan Gibbs-White, 23 let, Anglie

    Už před turnajem jsme ho pasovali na jednu z anglických opor a předzvěst potvrzuje. Po skvělé sezoně v Nottinghamu Forest přijel do Gruzie v totální pohodě. Hýří aktivitou, kterou přetavil v gól a 3 asistence. Kdyby proměnil penaltu proti Izraeli, mohlo být ještě veseleji. V Premier League zatím velkokluby přehlížen, to se může změnit.

  • Sergio Gómez, 22 let, Španělsko

    Na šampionátu bez okolků ukazuje, proč za něj loni v srpnu Citizens vysázeli Anderlechtu 13 milionů eur (více než 310 milionů korun). Prosadit se napevno do Guardiolovy sestavy se mu poměrně logicky zatím nepovedlo, ale na ME do 21 let dal 3 góly, 2 připravil a to ještě ve skupině proti Ukrajině nehrál.

  • James Trafford, 20 let, Anglie

    Dosud hostoval z Manchesteru City pouze ve třetí anglické lize, kde chytal pravidelně za Bolton. Trafford ale v Gruzii ukazuje, že si zaslouží větší pozornost. Těžko přímo v bráně Citizens, ale minimálně v The Championship určitě. Na turnaji udržel pětkrát čisté konto. Přitom Češi, Němci i Portugalci mu notně zatápěli. To, že Anglie na turnaji neinkasovala, je jeho zásluha.

  • Abel Ruiz, 23 let, Španělsko

    Všichni vědí, že je to hlavní útočná zbraň Španělska, všichni se na něj chystají, přesto má na turnaji hokejovou terminologií bod na zápas. V 5 utkáních posbíral 3 góly, 2 asistence a notně si rozumí hlavně se Sergiem Gómezem. Po letech v akademii Barcelony odešel nezvykle do Portugalska, kde už čtvrtým rokem kope za Bragu, kde mu to sice tolik nepálí, ale v reprezentaci je jako doma.

Vstoupit do diskuse
2
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud