21. února 2012 • 17:04

Jednadvacítka vyzkouší v přípravě v Rumunsku sedm nováčků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm nováčků povolal trenér české fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil k přípravnému utkání v Rumunsku, které čeká "lvíčata" příští středu 29. února. V osmnáctičlenné nominaci chybějí zranění útočníci Václav Kadlec a Matěj Vydra, kvůli zdravotním problémům scházejí také brankář Roman Valeš a sparťanský záložník Ladislav Krejčí.



"Utkání pro nás bude mít vyloženě přípravný charakter. Chceme dát šanci dalším talentovaným hráčům, kteří se prosadili v lize a startovali na mistrovství Evropy devatenáctek," řekl kouč na dnešní tiskové konferenci.

Na loňském šampionátu v Rumunsku, kde tým do 19 let vybojoval stříbro, startovali z nynějšího Dovalilova výběru brankář Tomáš Koubek, obránci Martin Hála a Tomáš Kalas a univerzál Tomáš Přikryl.

Češi si Rumunsko vybrali záměrně s ohledem na červnový duel evropské kvalifikace proti Černé Hoře. "Oba týmy hrají balkánským stylem, utkání v Rumunsku nás dostatečně prověří," řekl Dovalil, jehož svěřenci zatím vedou svou kvalifikační skupinu.

Původně se utkání mělo konat v Bukurešti, soupeř ale nakonec kvůli sněhovým přívalům dějiště změnil. Hrát se bude na vyhřívaném trávníku v Ploješti.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na přípravný zápas v Rumunsku (29. února):

Brankáři: Marek Štěch (West Ham), Tomáš Koubek (Hradec Králové)

Obránci: Pavel Čmovš (Nijmegen), Michal Frydrych (Ostrava), Tomáš Kalas (Arnhem), Jan Lecjaks (Young Boys Bern), Martin Hála (Olomouc), Filip Novák (Jablonec)

Záložníci: Vladimír Darida (Plzeň), Ondřej Vaněk (Jablonec), David Pavelka (Slovácko), Josef Hušbauer (Sparta), Ondřej Zahustel (Mladá Boleslav), Tomáš Přikryl (Sparta), Jan Kopic (Jablonec), Lukáš Mareček (Anderlecht Brusel)

Útočníci: Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Tomáš Wágner (Plzeň).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud