11. listopadu 2019 • 14:57

Rána pro jednadvacítku! Matouška nepustí na kvalifikaci zranění z ligy

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla! Česká jednadvacítka se chystá na pokračování kvalifikace o EURO bez ofenzivního univerzála Jana Matouška. Jedna z největších hvězd týmu trenéra Karla Krejčího kvůli svalovému zranění přijde o bitvy se San Marinem (čtvrtek 14. listopadu, Chomutov) a v Chorvatsku (pondělí 18. listopadu, Velika Gorica).



Matoušek nedohrál už sobotní ligovou partii svého Jablonce se Spartou (2:2). „Je to ztráta,“ pravil trenér jednadvacítky Karel Krejčí na začátku srazu před čtvrtým a pátým dílem kvalifikace na mistrovství Evropy. I bez zraněného Jana Matouška mladí Češi potřebují se San Marinem a v Chorvatsku uhrát ideálně šest bodů, aby se vykoupili za říjnové remízy s Řeckem (1:1) a Skotskem (0:0).

„Už před kvalifikací jsem říkal, že by Maty měl být náš klíčový hráč. Kvalifikace mohla být jeho,“ litoval kouč Krejčí. Matoušek měl zdravotní trable už v říjnu a po téměř měsíční pauze poprvé nastoupil ve víkendové lize proti Spartě. Jako žolík šel do druhého poločasu a gólem pomohl Jablonci k vymazání dvoubrankové ztráty a remíze. Jenže kvůli zranění nedohrál…

Jan Matoušek si obnovil během utkání Jablonce se Spartou zranění a bude chybět reprezentaci do 21 let
Jan Matoušek si obnovil během utkání Jablonce se Spartou zranění a bude chybět reprezentaci do 21 let

„Píchlo mě ve stejném místě jako u mého předešlého zranění, takže nevím, jestli to byla nějaká křeč nebo se to zase trhlo,“ citoval Matouška web Jablonce. Přesná diagnóza bude známá v nejbližších dnech. „Je to škoda. Honza týden trénoval, byl jsem v kontaktu s ním i Jabloncem. Plánovali jsme, že ho pošetříme na důležitý zápas v Chorvatsku, ale po Spartě jsme to ukončili,“ vykládal trenér Krejčí.

Matoušek zasáhl do všech osmi letošních utkání jednadvacítky, ale teď se tým bude muset obejít bez něj. Kvůli zranění chybí i obránci Jakub Klíma s Janem Králem, k týmu se narychlo připojil David Douděra z Dukly. Pro připomenutí: Češi mají po třech kvalifikačních zápasech pět bodů a zatím jsou na třetí čili nepostupové pozici.

Jablonec - Sparta: Matouškova nádherná střela z voleje pořádně potrápila Heču
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud