2. září 2020 • 22:35

Jednadvacítka válí! Smetla San Marino, dvakrát pálili Drchal a Krejčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy vyhráli 6:0 v San Marinu a upevnili si vedení v neúplné tabulce čtvrté skupiny. Po dvou gólech dali Václav Drchal s Ladislavem Krejčím, o zbývající branky se postarali Libor Holík a Pavel Šulc.



Češi měli od začátku navrch. Bucha však v první velké šanci poslal míč nad branku a chvíli nato se několika pohotovými zákroky blýskl domácí brankář De Angelis. O pár sekund později už ale využil převahu hostů Drchal, který se v 19. minutě otočil kolem obránce a zamířil přesně k tyči.

Mladoboleslavský útočník se v jednadvacítce prosadil poprvé. Ve 27. minutě zvýšil na 2:0, když se trefil hlavou po Sadílkově rohu. Po půlhodině hry mohl přidat třetí branku z přímého kopu Janošek, ale s jeho nebezpečným pokusem si poradil De Angelis.

Dvougólového střelce měl český tým i ve druhém poločase. Krejčí nejprve v 64. minutě dorazil Janoškovu střelu a v 76. minutě sparťanský obránce hlavou po rohovém kopu překonal Paoliniho, který chvíli před tím v domácí brance vystřídal De Angelise.

Na 5:0 vzápětí po Sadílkově centru zvýšil hlavou Holík a šest minut před koncem uzavřel skóre tečí střídající Šulc. Český tým porazil San Marino 6:0 stejně jako loni na podzim v Chomutově a v kvalifikaci stále neprohrál. Tabulku vede o čtyři body před Řeckem, které má však o dva zápasy méně.

Dalším soupeřem Krejčího výběru bude příští týden v pondělí v Českých Budějovicích čtvrté Chorvatsko, které má o dva zápasy méně a ztrácí na Čechy osm bodů. Třetí je Skotsko s jedním zápasem k dobru a šestibodovou ztrátou. Na Euro postoupí jen vítězové skupin.

San Marino - ČR 0:6 (0:2)

Branky: 19. a 27. Drchal, 64. a 76. Ladislav Krejčí, 77. Holík, 84. Šulc. Rozhodčí: Kurgheli - Chomčenko, Kosovec (všichni Běl.). ŽK: Conti, Ceccaroli, Pancotti (všichni San Marino).

San Marino: De Angelis (73. Paolini) - Conti (73. Francoisi), Cevoli (60. Quaranta), Moretti, Tosi (54. Contadini) - Tomassini, Ceccaroli (55. Nanni), Dolcini, Mularoni, Raschi - Pancotti. Trenér: Constatini.
ČR: Trmal - Holík, Zima, Ladislav Krejčí, Sadílek - Bucha (74. Šulc), Janošek, Karabec (65. Beran), Havelka (81. Havelka), Žitný (74. Vaníček) - Drchal (64. Lingr). Trenér: Karel Krejčí.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud