17. listopadu 2020 • 19:08

NEJ v kvalifikaci jednadvacítky: střelec Krejčí i skotská lekce

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
  • Co byly zásadní body kvalifikace EURO hráčů do 21 let ze strany české reprezentace?Co byly zásadní body kvalifikace EURO hráčů do 21 let ze strany české reprezentace?FOTO: Martin Gregor

    Desátého prosince se bude losovat EURO jednadvacítek – v osudí bude i Česká republika. Lvíčatům dala jistotu postupu na šampionát výhra Řecka v posledním utkání nad Skotskem (1:0). Deník Sport vybral zásadní body, které provázely kvalifikační boj českého týmu.  

  • Největší euforie

    18. listopadu 2019, Velika Gorica. Češi sice s nažhaveným Chorvatskem prohrávali, ale ještě v prvním poločase načali vítězný obrat na konečných 2:1 a vyšvihli se na první místo skupiny.

    Kapitán české jednadvacítky Michal Sadílek se snaží vyzrát na Boška Šutala Kapitán české jednadvacítky Michal Sadílek se snaží vyzrát na Boška ŠutalaFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Nejhorší ztráta

    Jednoznačná volba: letos v říjnu ve Skotsku (0:2). Krejčího chlapci přijeli do Edinburghu neporažení, ale hostitelé jim dali lekci z produktivity – dvě přímé střely na branku, dva góly.

    Pavel Bucha se snaží přejít přes skotského obránce Pavel Bucha se snaží přejít přes skotského obránceFoto Twitter/Česká fotbalová reprezentace

  • Nejspolehlivější střelec

    Pohříchu nikdo z útočníků, nýbrž defenzivní univerzál Ladislav Krejčí (pět gólů). Osmnáctiletý supertalent Adam Hložek v první polovině kvalifikace stihl tři trefy a pak povýšil do áčka.

    Ladislav Krejčí má v jednadvacítce střeleckou formu Ladislav Krejčí má v jednadvacítce střeleckou formuFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Nejdůležitější hráč

    Brankář Martin Jedlička, nejen kvůli pěti nulám z osmi zápasů. Pomáhala mu pevná defenziva a několikrát čaroval ve chvílích, kdy šlo o všechno: třeba na konci předposlední partie v Litvě (1:0).

    Jednička jednadvacítky Martin Jedlička Jednička jednadvacítky Martin JedličkaFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Nejzásadnější zbraně

    Jsou dvě – a obě mají stejnou váhu. První: síla party, jejíž jádro je spolu od sedmnáctky. Druhá: pravidelné vytížení v klubech, což bylo hlavní minus předchozí neúspěšné jednadvacítky.

    Česká jednadvacítka zvládla důležitý zápas v Litvě Česká jednadvacítka zvládla důležitý zápas v LitvěFoto Twitter/Česká fotbalová reprezentace

  • Nejbolavější slabina

    Ofenziva. Když si škrtnete duely s amatéry ze San Marina, mají Češi z osmi utkání osm gólů. Škoda domácích nul proti Skotsku a Chorvatsku, vyšší rozdíl ve skóre by slušel i nerváku v Litvě.

    Radost fotbalistů české jednadvacítky z branky v utkání na hřišti  San Marina Radost fotbalistů české jednadvacítky z branky v utkání na hřišti San MarinaFoto Martin Gregor

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud