22. března 2017 • 20:40

Janktova PARÁDA! Nováček předvedl super sólo a gól: Věděl jsem, co udělám

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle může být hráč české budoucnosti! Záložník Jakub Jankto svůj premiérový start za národní tým okořenil nádherným gólem. Talentovaný hráč naskočil proti Litvě (3:0) do druhého poločasu a vstřelil uklidňující druhou branku. „Přesně jsem věděl, co chci udělat,“ okomentovala krásnou trefu nastupující hvězda z Udine.



Jankta vychvalují v Itálii, kde se probojoval do sestavy Udine a prožívá svou nejlepší sezonu. Dává branky, nahrává na ně a v jednadvaceti letech startuje velmi zajímavou kariéru.

Není divu, že si českého mládežnického reprezentanta vytáhl z jednadvacítky do prvního týmu Karel Jarolím. Jankto naskočil k premiéře na druhý poločas v přípravě s Litvou.

Zápas pro něj těžko mohl dopadnout lépe. Reprezentační nováček se totiž postaral o nejhezčí moment utkání. V 64. minutě vybojoval balon na útočné polovině hřiště a pelášil s ním okamžitě na bránu. Tak, jak je zvyklý z Itálie.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Nevymýšlel a postupoval přímo k soupeřovu vápnu. Parádně se uvolnil a švihl levou nohou. Míč se od zadní tyče odrazil do sítě a mladý záložník mohl slavit svou první trefu v českém áčku.

„Vybojoval jsem balon na středu hřiště, šli jsme dva na dva. Zkusil jsem to vzít sám na sebe, jít do situace jeden na jednoho. V Itálii jsem hrál proti nejlepším fotbalistům na světě, přesně jsem věděl, co chci udělat. Gól je výsledkem toho, co dělám v klubu,“ okomentoval svůj premiérový zásah v seniorské reprezentaci.

Jankto: Věřil jsem si, v debutech dávám góly vždycky
Video se připravuje ...

Jankto měl při své premiéře za reprezentaci v Ústí nad Labem dokonce i své vlastní příznivce. Skupinka fanoušků s transparentem, na kterém byl nápis „Vola grande Jakub“, přála záložníkovi ze střechy steakové restaurace, která je poblíž stadionu. A dočkala se.

Skupinka fanoušků s transparentem, na kterém byl nápis „Vola grande Jakub“, přála záložníkovi Jakubu Janktovi ze střechy steakové restaurace, která je poblíž stadionu
Skupinka fanoušků s transparentem, na kterém byl nápis „Vola grande Jakub“, přála záložníkovi Jakubu Janktovi ze střechy steakové restaurace, která je poblíž stadionu

Krmenčík: Za gól jsem rád, ale měl jsem jich dát víc
Video se připravuje ...

Česko - Litva: Krmenčík si krásně zpracoval míč a uklidil míč do sítě - 3:0
Video se připravuje ...

Čelůstka: Konkurence napravo? Můžu klidně hrát i na stoperu
Video se připravuje ...

Česko - Litva: Po faulu na Krmenčíka zapískal sudí penaltu a Hořava proměnil na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud