14. května 2018 • 20:04

Nominace Brazílie na MS v Rusku: Nechybí zraněný Neymar, překvapila dvojice z Doněcku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V konečné nominaci Brazílie na fotbalové mistrovství světa v Rusku nechybí kapitán Neymar, který po březnové operaci nohy začíná s tréninkem. Trenér Tite tak má k dispozici všechny opory až na zraněného pravého beka Daniho Alvese a stopera Davida Luize.



Tite se rozhodl na pravou stranu obrany místo Alvese nominovat Danila z Manchesteru City a Fagnera z Corinthians, který dostal přednost před Rafinhou z Bayernu Mnichov.

Menším překvapením je pak nominace dvojice ze Šachtaru Doněck Freda a Taisona. Mezi stopery se probojoval i Geromel z Gremia, který ve 32 letech má na kontě jen dva reprezentační starty.

Brazílie vstoupí do šampionátu 17. června zápasem proti Švýcarsku, ve skupině E se utká ještě s Kostarikou a Srbskem.

Konečná nominace Brazílie:

Brankáři: Alisson (AS Řím/It.), Ederson (Manchester City/Angl.), Cassio (Corinthians).

Obránci: Danilo (Manchester City/Angl.), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid/Šp.), Filipe Luis (Atlético Madrid/Šp.), Miranda (Inter Milán/It.), Marquinhos, Thiago Silva (oba PSG/Fr.), Geromel (Gremio).

Záložníci: Casemiro (Real Madrid/Šp.), Fernandinho (Manchester City/Angl.), Paulinho (Barcelona/Šp.), Renato Augusto (Peking Čung-che Kuo-an/Čína), Fred (Šachtar Doněck/Ukr.), Philippe Coutinho (Barcelona/Šp.), Willian (Chelsea/Angl.).

Útočníci: Neymar (PSG/Fr.), Gabriel Jesus (Manchester City/Angl.), Roberto Firmino (Liverpool/Angl.), Douglas Costa (Juventus/It.), Taison (Šachtar Doněck/Ukr.).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud