14. června 2018 • 16:45

Ferdinand varuje hráče Anglie: Jeden z vás se vrátí jako obětní beránek

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Anglie se chystají na mistrovství světa a rádi by po dvou koncích už v základní skupině postoupili do vyřazovacích bojů. A v nich samozřejmě dojít co nejdál. Bývalý stoper Albionu a Manchesteru United Rio Ferdinand ale kádr, který do Ruska odcestoval, varuje před kritikou veřejnosti. Po každém neúspěchu na velkém turnaji si podle něj  fanoušci vyberou jednoho z hráčů za obětního beránka.



Podle někdejšího skvělého stopera má anglická veřejnost svalit vinu za turnajové fiasko na jednoho konkrétního hráče. „Stává se to po každém turnaji. A dojde k tomu i tentokrát. Někdo bude obětním beránkem. A hráči by to měli vědět,“ překvapil bývalý reprezentant.

„V roce 1998 se udělal hromosvod nenávisti z  Davida Beckhama . O dva roky později nedal Phil Neville penaltu a taky byl ukamenován. Wayne Rooney pak to samé. Kdo bude další?“ zmiňuje Ferdinand případy z minulosti, včetně slavné červené karty pro populárního „Beckse“ na šampionátu ve Francii.

„Tenkrát jsem tam byl s Beckhamem a viděl jsem, jak moc intenzivní to bylo a jak to všechny ovlivnilo. Nad národem převezme kontrolu určitá forma nenávisti. Prostě jsme si vybrali jeden terč,“ myslí si zkušený stoper, který v národním týmu hrál 14 let.

TOP 5 příběhů MS: Messiho poslední šance a islandský trpaslík
Video se připravuje ...

Taková atmosféra může ovlivnit také týmový projev přímo na hřišti. „Můžou tu být hráči, co si řeknou, že nic takového nechtějí. Tak budou radši hrát opatrněji. Netroufnou si nic s míčem, aby jim ho soupeř náhodou nesebral a nešel do brejku, tak to radši přihrají někomu jinému.“

Ferdinand dále uvedl, že právě proto by kromě role trenéra měl kouč Gareth Southgate působit i v roli jakéhosi  „sociálního pracovníka“, který se postará o to, aby se jeho hráči nenechali příliš sevřít strachem.

Podle bývalého fotbalisty a dnes televizního experta přitom nejde o nic, čeho by se hráči Albionu dopouštěli záměrně. „Nebudou o tom takhle přemýšlet, ale bude to v jejich podvědomí. Podle toho, co jsme viděli na minulých turnají, to je v jejich DNA,“ uzavírá svůj pohled legendární obránce.

Anglii čekají v základní skupině postupně souboje s Tuniskem, Panamou a favoritem skupiny, kterým je hvězdná Belgie. Pokud by se Albionu podařilo projít do osmifinále, stane se tak poprvé od MS 2010, kde kolébka fotbalu došla právě mezi nejlepších šestnáct.

Páteční speciál k MS ve fotbale: 84 stran, soupisky, hvězdy, program
Video se připravuje ...

FAVORITÉ MS ve fotbale: Jak poznamená Španělsko šokující odchod trenéra Lopeteguiho?
Video se připravuje ...

FAVORITÉ MS ve fotbale: Proč je Brazílie největším kandidátem na zlato?
Video se připravuje ...

MS ve fotbale budou sledovat i hokejisté. Kdo je pro ně favorit? Jaký mají názor na videorozhodčího?
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Video na MS? Koubek má obavy, ostatní to chválí
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Kde budou sledovat MS? Švancara z gauče, Vízek u piva
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Kdo bude černý kůň MS? Kadeřábek přeje Belgii, Barák Islandu
Video se připravuje ...

ANKETA fotbalistů: Komu budou fandit na MS? Barák Islandu, Koubek Francii
Video se připravuje ...

ANKETA: Kdo vyhraje MS? Němci, shodují se čeští fotbalisté
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud