17. června 2018 • 21:58

Brazílie - Švýcarsko 1:1. Na parádu Coutinha odpověděl Zuber

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brazílie ve svém úvodním vystoupení na mistrovství světa v Rusku jen remizovali se Švýcarskem 1:1. Největšího favorita na zlato poslal ve 20. minutě do vedení Philippe Coutinho, ale pět minut po přestávce nečekaně srovnal Steven Zuber a v závěru "Kanárci" zahodili řadu gólových šancí. Tabulku skupiny E tak po prvních zápasech vede Srbsko, které v dalším duelu změří síly se Švýcarskem. Brazílii čeká Kostarika.




Nerozhodně skončil i jediný předchozí vzájemný souboj na MS v roce 1950. Brazílie na světových šampionátech ztratila v úvodním zápase body poprvé od roku 1978, po devíti utkáních. V letošních roce "Kanárci" poprvé nezvítězili. Švýcaři potvrdili aktuální dobrou formu a posedmé za sebou neprohráli.

V brazilské sestavě nechyběla největší hvězda Neymar, který se stihl před šampionátem uzdravit z vážného zranění nohy, v prvním poločase jej ale zastínili spoluhráči. V první velké šanci se objevil ve 12. minutě Paulinho, sám před brankářem ale špatně trefil míč.

Za osm minut už favorit vedl. Marcelův centr odvrátila obrana ke Coutinhovi a ten zpoza vápna povedenou střelou s pomocí tyče překonal Sommera. Záložník Liverpoolu se prosadil při premiéře na světovém šampionátu hned z prvního pokusu. Brazílie dala od roku 1966 na MS už 37. gól zpoza šestnáctky, což je o 11 více než jakýkoli jiný celek.

"Kanárci" se pak snažili kontrolovat hru a nepouštět Švýcary do šancí. V nastavení první půle mohl zvýšit Silva, ale hlavou po rohovém kopu zamířil nad. Švýcarsko v první půli zahrozilo jen v úvodu, kdy Dzemaili v dobré pozici střílel příliš vysoko.

Pět minut po přestávce však výběr helvétského kříže nečekaně srovnal. Po Shaqiriho rohovém kopu zůstal po lehkém přistrčení bránícího Mirandy na malém vápně nepokrytý Zuber a hlavičkou pod břevno zaznamenal čtvrtý reprezentační gól. Brazílie inkasovala po 527 minutách.

"Kanárci" byli z vyrovnání zaskočení jen chvíli a pak se snažili opět strhnout vedení na svou stranu. Jenže v 70. minutě Coutinho pálil mimo a o chvíli později rozhodčí Ramos neposoudil zákrok Švýcara Akanjiho jako penaltový.

Brazílie vystupňovala tlak, ale vítězný gól jí nebyl souzen. Neymar hlavičkoval jen do středu branky, střídajícího Firmina vychytal Sommer a Miranda pálil těsně mimo. V závěru nastavení pak Augustovu střelu vykopl obránce a Brazílie tak v součtu s nepovedeným závěrem domácího šampionátu před čtyřmi lety nevyhrála na MS potřetí za sebou.

Góly

Domácí: 20. Coutinho

Hosté: 50. Zuber

Sestavy

Domácí: Alisson – Danilo, Silva, Miranda, Marcelo (C) – Paulinho (67. Renato Augusto), Casemiro (60. Fernandinho), Coutinho – Willian, Jesus (79. Firmino), Neymar.

Hosté: Sommer – Lichtsteiner (C) (87. Lang), Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Behrami (71. Zakaria), Xhaka – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferović (80. Embolo).

Náhradníci

Domácí: Luís, Geromel, Costa, Augusto, Marquinhos, Cássio, Fernandinho, Firmino, Taison, Fagner, Ederson

Hosté: Moubandje, Elvedi, Lang, Embolo, Freuler, Mvogo, Fernandes, Zakaria, Gavranović, Drmić, Djourou, Bürki

Karty

Domácí: Casemiro

Hosté: Lichtsteiner, Schär, Behrami

Rozhodčí

Ramos – Torrentera, Hernández (vš. MEX)

Stadion

Rostov Arena (Rostov na Donu)

Návštěva

43109 diváků

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 1 0 5:1 7
2. Švýcarsko 3 1 2 0 5:4 5
3. Srbsko 3 1 0 2 2:4 3
4. Kostarika 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud