2. července 2018 • 13:20

Hvězdy na odchodu?! Messimu připomněli věštbu, Iniestu politovali

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaký bude osud vyřazených hvězd z MS v jejich reprezentačních týmech?Jaký bude osud vyřazených hvězd z MS v jejich reprezentačních týmech?FOTO: Koláž iSport.cz

    Turbulentní víkend na MS! Po polovině odehraných osmifinálových duelů je šampionát chudší hned o několik výjimečných fotbalových hvězd. Jak krach jejich týmů ovlivní další budoucnost Messi a spol. na reprezentační úrovni? Projděte si přehled iSport.cz

  • Lionel Messi

    Zklamaný Lionel Messi po prohře s Francií v osmifináleFoto Reuters

    V reprezentaci už jednou Lionel Messi skončil – tak proč ne podruhé? Ani další pokus argentinské legendy o výrazný úspěch v argentinském dresu nevyšel. O další budoucnosti klíčového hráče, který měl podle spekulací médií suplovat i roli trenéra, se po prohře 3:4 s Francií nemluvilo. Ale list El Tribuno připomněl Messiho výrok před zápasem, že v případě porážky by měli odejít všichni hráči národního týmu. Tak radikální řešení se však dá těžko čekat.

  • Javier Mascherano

    Javier Mascherano se loučíFoto Reuters

    V případě rekordmana v počtu reprezentačních startů za Argentinu je už jasno! Mascherano další čárku k 147 zápasům už nepřidá. Bývalý hráč Liverpoolu či Barcelony je už nyní na exotickém angažmá v Číně a turnaj mu nevyšel. Včetně posledního zápasu – ve známkování deníku Sport za svůj výkon dostal trojku, společně s Marcusem Rojem a střídajícím Federikem Faziem byl nejhorší. „Odteď už jsem jen fanoušek Argentiny," řekl narovinu.

  • Cristiano Ronaldo

    Portugalec Cristiano Ronaldo odvádí zraněného Edinsona Cavani během osmifinále MSFoto Reuters

    Když se mluví o Messiho konci v národním týmu, padla stejná otázka stejně i po vyřazení Portugalska. Cristiano Ronaldo neopakoval stejný výstup jako po triumfu v Lize mistrů, kdy naznačil odchod z Realu Madrid. „Teď není čas mluvit o budoucnosti hráčů a trenéra,“ vyhnul se odpovědi. Další signály však naznačují, že ještě bude chtít vylepšit postavení nejlepšího evropského reprezentačního střelce v historii. „Cristiano stále může dát fotbalu hodně. V září začíná Liga národů a doufáme, že bude s námi, aby pomohl mladším hráčům růst,“ uvedl trenér Fernando Santos.

  • Andrés Iniesta

    Andrés Iniesta začal osmifinále proti Rusku na španělské lavičceFoto Reuters

    Už před šampionátem prohlásil letitý špílmachr Barcelony jediné: Je to moje poslední mistrovství světa! Jenže o úplném konci v reprezentaci Iniesta nemluvil. Změnit názor ho ale přiměly zklamání z překvapivého vyřazení s Ruskem, do kterého přispěl jen jako střídající náhradník, i nové angažmá v japonském Kóbe. Třeba Cesc Fábregas už Iniestu politoval. „Nezasloužil si takhle odejít,“ řekl bývalý Iniestův spoluhráč z reprezentace i Barcelony. Je možné, že se k Iniestovi připojí také další. „Někteří hráči odejdou, jiní se vrátí, ale stále budeme silní," uvedl kapitán Španělů Sergio Ramos.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud