Jan Vacek
6. července 2018 • 14:45

Kane a spol. jsou fit. Anglie je příznivý soupeř, vzkazují Švédové

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Úsměvy na všechny strany, dobrá nálada. Navzdory tomu, že páteční trénink v Repinu nedaleko Petrohradu provázel hustý déšť, nenechali si reprezentanti Anglie finální přípravu na sobotní čtvrtfinále MS ve fotbale 2018 proti Švédsku pokazit. Radost jim dělá především skutečnost, že všechny opory jsou zdravotně fit a do utkání zasáhnou. Platí to především pro trio Harry Kane, Dele Alli a Kyle Walker. Hrdý Albion zároveň straší pohled do historie, na Seveřany to totiž dlouhodobě neumí.



Jako na centrifuze se v posledních dnech točila nálada v anglickém táboře. Po úterním vyřazení Kolumbie v osmifinále na penalty zavládlo obrovské nadšení, které vzápětí vystřídal strach. Na povrch totiž vylezly zvěsti o tom, že zdravotní trable trápí trojici pilířů Harryho Kanea, Dele Alliho a Kylea Walkera.

Jestliže ještě ve středu nebylo jasné, zda je lékařský tým pro očekávané čtvrtfinále uschopní, v pátek už mohli angličtí novináři posílat do své domoviny dobré zprávy. „Všichni tři jsou připravení hrát. Pro zranění třísla je mimo hru jenom Vardy,“ informovaly největší britské deníky a servery.

Pavouk play off MS fotbal zde »

Preview čtvrtfinále MS: Ustřihnou Belgičané křídla brazilským kanárkům?
Video se připravuje ...

Kane po postupu přes Kolumbii laboroval s bolavými zády. Byť zvládl celých 120 minut a proměnil celkem dvě penalty, hřiště opouštěl v bolestech. „Následující dva dny budou stěžejní. Kane je pro Anglii klíčový hráč, nikoho jemu podobného trenér Gareth Southgate k dispozici nemá,“ vykládal ve středu reportér televize Sky Sports Rob Dorsett.

Osm zápasů, jen jedna výhra

Kane se však stihl dát dohromady a na Švédy půjde v plné síle. Anglie svého kapitána bude potřebovat, Seveřané jsou totiž pro tuhle fázi mistrovství papírově snesitelným soupeřem, pohled do historie ovšem musí Albion děsit. Skandinávce z posledních osmi utkání dokázal porazit pouze jednou, na EURO 2012. „Na minulost nekoukáme. Tohle je příležitost, která se nemusí jen tak opakovat,“ burcuje Southgate.

Angličané jdou do utkání v roli jasných favoritů, to ovšem i s ohledem na vzájemnou bilanci Švédy příliš nevzrušuje. „Spoustu lidí říká, že nás Anglie porazí 99 ze 100 zápasů. Fajn, takové sebevědomí bych chtěl mít taky. Uvidíme na hřišti,“ mrkl kapitán Seveřanů Andreas Granqvist.

FAKTA MS: Anglie prolomila penaltové prokletí, Švédsko má další skalp
Video se připravuje ...

Žlutí už v kvalifikaci na šampionát nechali za zády Nizozemce, v baráži odpárali Italy a základní skupinu ovládli na úkor Němců a Mexičanů. V osmifinále pak odklidili z cesty sebevědomé Švýcarsko. „Dlouhodobě platí, že pro nás je Anglie příznivým soupeřem. Na tomhle turnaji se děje spousta překvapní, proč by v sobotu nemohlo být další? Ještě nejsme připraveni jet domů,“ vzkázal obránce Michael Lustig.

Pro oba týmy bude sobotní bitva rovněž o prolomení dlouhého čekání na postup do semifinále Mundialu. Švédům se to naposledy povedlo v roce 1994, Angličané čekají ještě o čtyři roky déle.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud