Kryštof Rossmann
5. července 2018 • 19:10

Aféra v Anglii: herci zuřili, divačky při Titaniku rušily kvůli penaltám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne každému přinesl postup fotbalistů Anglie do čtvrtfinále mistrovství světa radost. Třeba v Královském divadle během představení muzikálu Titanic totiž dvě divačky neudržely pozornost a rozhodly se sledovat na telefonu penaltové rozuzlení zápasu s Kolumbií. „Nejen, že koukaly na zápas, ale ještě po každém gólu hlasitě jásaly," zlobil se na Twitteru jeden z herců Niall Sheehy. Právě stížnosti herců dostaly jejich chování do pozornosti řady médií.



Herci z Nottinghamu neudrželi nervy na uzdě a po nezdvořilém počínání dvou divaček ventilovali svůj vztek na sociálních sítích. Důvodem bylo, že dvě návštěvnice v první řadě na svých telefonech sledovaly penaltový rozstřel, ve kterém Anglie uspěla vůbec poprvé v historii mistrovství světa.

„Nejen, že obě sledovaly rozstřel, ale říkaly ANO po každém vstřeleném gólu," vztekal se jeden z rozčarovaných herců Niall Sheehy.

Dramatický konec zápasu tak nakonec zastínil zcela jinou dramatickou zápletku, která se zrovna v tu chvíli odehrávala na jevišti. Jedno z vystoupení mělo šťastný konec, Angličané penaltový rozstřel ovládli vůbec poprvé v historii a postoupili, druhé mělo dohru.

„Byli jste ti vůbec nejvíc ignorantští diváci, před kterými jsem měl kdy to neštěstí vystupovat," neskrýval zklamání Sheehy.

Poznámku si neodpustil ani další z vystupujících Kieran Brown, který na svůj Twitter bez výčitek napsal. „Jsem zaražený. Dvě ženy, jedna postarší a druhá ve středním věku, úplně bez ostychu sledovaly fotbal na telefonu během té vůbec nejdojemnější chvíle, scéně na záchraných člunech. Jásaly a chichotaly se jako pitomé školačky. Když říkám, že zuřím, je to slabé slovo. Měly být s hanbou vyhozeny z divadla."

Sheehy ještě dodal, že jeden z herců signalizoval směrem k ženám, ať vypnou telefony, ale jedna z nich se pouze pousmála, vztyčila na něj palec nahoru a odpověděla: „My víme, vyhráli jsme!"

„Myslím, že jsme se právě dozvěděli, že jste vůbec nejhloupější žena na planetě. Prosím, vyhněte se dalším budoucím návštěvám divadla," dodal Sheehy.

Jeden z pravidelných návštěvníků divadla na tweety zareagoval. „Myslím, že je potřeba se jménem těch příšerných dam v přední části sálu omluvit. Ujišťuji vás, že nereprezentují způsob, jakým se lidé v divadle obvykle chovají."

Někteří naopak se ženami sympatizovali. „Ach ne... Ukázat trochu vášně pro svůj tým během velkého zápasu... Je sice hanba, že to dělaly během vystoupení, ale no tak... Někdy má lidská přirozenost touhu dělat věci, které nebyly úmyslně špatné."

Divadlo vydalo prohlášení, ve kterém bylo uvedeno, že před vstupem je každý divák upozorňován, aby si vypnul mobilní telefon. "Zdá se, že tyto dvě divačky, jež seděly v přední řadě pouze pár metrů od jeviště, si možná ani neuvědomily, že jejich projevy by mohly být vidět a slyšet," píše se v prohlášení.

Nyní hrozí, že se situace může znovu opakovat. Angličané nastoupí ve čtvrtfinálovém zápase proti Švédsku v sobotu od 16 hodin, tedy uprostřed dalšího představení muzikálu Titanic.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud