6. října 2021 • 19:02

Sport odmítá nařčení Slavie i FAČR: Ta dezinterpretace nás překvapila

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia a FAČR se ohradily proti článku deníku Sport, který popisoval souvislosti kolem neúčasti tří nominovaných hráčů mistrovského týmu na nadcházející reprezentační akci. Této reakci absolutně nerozumíme, za zveřejněnými informacemi si stojíme.



Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík dostali důvěru od reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého na dvojzápas proti Walesu a Bělorusku. Po prohraném derby, v němž všichni nastoupili, se kvůli zraněním v pondělí omluvili, což vyvolalo ve fotbalovém zákulisí spekulace. Ty ještě umocnil fakt, že jeden z lékařů reprezentace pracuje současně i pro Slavii.

Deník Sport situaci popsal i s použitím citací tiskového mluvčího klubu. A jako první informoval i o pravděpodobné operaci Jana Bořila.

Klub z Edenu i FAČR nicméně vydaly v mnohém podobná prohlášení. „SK Slavia Praha se důrazně ohrazuje proti původně zveřejněným naprosto nepravdivým informacím deníku Sport v článku na jeho webu, že ohledně neúčasti reprezentantů Bořila, Masopusta a Ševčíka došlo k dohodě mezi klubem a FAČR. Žádná dohoda neexistuje. Všichni tři hráči byli během pondělí vyšetřeni v ÚVN ve Střešovicích magnetickou rezonancí,“ píše se v prohlášení klubu s tím, že Bořil bude muset podstoupit operaci poškozené chrupavky kolenního kloubu.

Deník Sport a web iSport.cz si nicméně stojí za tím, že mezi Slavií a FAČR k dohodě o uvolnění hráčů z reprezentačního srazu došlo. A to i v tom duchu, že FAČR nebude aktivovat článek 5 regulí FIFA, kterým by mohl znemožnit start původně nominovaných hráčů Slavie v nejbližším ligovém zápase s Libercem, pokud by do něj byli nominováni. A to pro to, že nemá pochybnosti o tom, zda má trio hráčů opravdu zdravotní problémy.

Podle regulí FIFA se totiž z reprezentace omluvený hráč v 5 dnech následujících po skončení srazu nesmí zapojit do ligového utkání. Byť jen tehdy, když druhá strana (v tomto případě FAČR) tento článek aktivuje, protože se jednáním klubu cítí poškozená. A jelikož to FAČR dle našich informací takto nevidí, dohodl se s klubem fakticky i na tom, že článek neaktivuje. Byť zápas F:L s Libercem (16. listopadu) do ochranné lhůty fakticky spadá.

Dohodou jsme neoznačili ani nemysleli jakékoliv nekalé či nestandardní jednání. O to víc nás překvapuje, že jak Slavia, tak FAČR nejspíš právě v tomto kontextu o celé věci přemýšlejí a náš text takto dezinterpretují…

Zraněným hráčům, především Janu Bořilovi, pak přejeme brzké uzdravení.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud