5. října 2021 • 09:37

Kalamita v nároďáku. Vypadli tři slávisté a také Coufal, vrací se Kopic

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
47
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté řeší problémy. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý musel před důležitými říjnovými kvalifikačními zápasy udělat čtyři změny v nominaci. Z týmu kvůli zdravotním problémům vypadl Vladimír Coufal a také tři slávisté Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Ti nepřijdou jen o zápasy reprezentace, ale nastoupit nemohou ani v nejbližším ligovém duelu. Dodatečnou pozvánku naopak dostali Tomáš Wiesner, Milan Havel, Jaromír Zmrhal a Jan Kopic. Už v pondělí se k národnímu týmu připojil reprezentační nováček Jan Kuchta.



Vladimír Coufal z West Hamu, jenž patří k oporám reprezentace, měl zdravotní potíže už v minulém týdnu. Vynechal kvůli tomu čtvrteční utkání Evropské ligy, ve víkendovém ligovém duelu sice nechyběl, ale reprezentaci nakonec nepomůže.

Trojice ze Slavie odehrála nedělní derby, z něhož si pravděpodobně odnesla zranění. Podrobnosti zjišťujeme.

Již nyní je však jasné, že Bořil, Ševčík i Masopust nepřijdou jen o zápasy s Walesem a Běloruskem, ale i o utkání 11. kola FORTUNA:LIGY proti Liberci. Podle regulí UEFA a FIFA totiž hráči neuvolnění na reprezentační srazy nemohou v následujících pěti dnech po jeho skončení nastoupit ani za klub k soutěžnímu utkání. A sobotní zápas s Libercem do této časové lhůty ještě spadá.

Dodatečně nominovaná čtveřice reprezentantů se už během úterka zapojí do přípravy národního týmu, který se sešel v pondělí v Praze.

Z nově povolaných hráčů už všichni reprezentační zkušenosti mají. Plzeňský záložník Kopic se vrací po necelém roce. Sparťanský obránce Wiesner, plzeňský obránce Havel i záložník Zmrhal ze Slovanu Bratislava byli v národním týmu na minulém zářijovém srazu.

V pátek odehrají svěřenci trenéra Šilhavého v Edenu utkání s Walesem, o tři dny později nastoupí na neutrální půdě v Kazani proti Bělorusku.

Vstoupit do diskuse
47

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud